Банско. Аз като кмет, цялото общинското ръководство и общинските съветници,

...
Банско. Аз като кмет, цялото общинското ръководство и общинските съветници,
Коментари Харесай

Георги Икономов, кмет на Банско: Няма да позволим да се отсече едно дърво повече от това, което е нужно за изграждането на втората кабинка и оптимизацията на ски зоната

Банско. Аз като кмет, цялото общинското управление и общинските съветници, няма да позволим да се отсече едно дърво повече от това, което е нужно за построяването на втората кабинка и оптимизацията на ски зоната в Банско. Това сподели на брифинг кметът на Общината Георги Икономов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . „ Искам да убедя всички, че ние тук сме хората, които доста повече държим на нашата природа от тези, които седят единствено в София, на жълтите павета. Така, че същинските гаранти за това да не се случва нищо неправилно в нашата планина сме самите ние – хората, които управляваме общината “, акцентира Георги Икономов.
Той добави, че представителите на по този начин наречените „ зелени организации “ не са експерти по териториално устройство и не е нужно да знаят тъкмо кои проекти би трябвало да подлежат на оценка, само че в случай че са наясно и дават неверна информация, то това е още по-зле. „ Планът за ръководство не предстои на такава оценка, а последващите устройствени проекти, които касаят ски зоната. Друго доста погрешно тяхно изказване, с което изкарват надали не цяла България лъжци е, че се взима някакво незаконосъобразно решение. Това нещо безусловно не е правилно, тъй като Законът за предпазените територии позволява строителство на спортни уреди. Това нещо е казвано и от съда, не е един и два пъти “, съобщи Георги Икономов.
По думите му Върховният административен съд има няколко решения, с които категорично споделя: „ Да, Законът за предпазените територии позволява строенето на спортна инфраструктура “. „ Така че, това е едно изказване, което доста се тиражира, само че аз се надявам, че няма да удържи, нито в съда, нито пред обществото “, добави Икономов.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР