Банският костюм, който кара жените да се чувстват облечени и

...
Банският костюм, който кара жените да се чувстват облечени и
Коментари Харесай

Да обичаш себе си е новият детокс

Банският костюм, който кара дамите да се усещат облечени и на плажа, здравословни питиета и сладолед на търпими цени, " зряло " сирене от ядки кашу. Това вършат трите компании, които са спечелили в състезанието, който им дава опция да пораснат още, откакто са минали етапа на стартъпи. Заедно с още 10 те получиха опция да се състезават за премията през последните няколко месеца.

През юни българският офис на световната мрежаEndeavor (която търси и подкрепя бизнесмени с огромни идеи) избра 10 български компании с огромен капацитет за напредък за пилотното издание на новата си стратегия за напредък Dare to Scale. Програмата е първата от този жанр в България, ориентирана към бизнеси, които към този момент са минали през стартъп етапа и са при започване на по-мащабното разгръщане на активността си. Пилотният план се осъществя взаимно с Пощенска банка и с поддръжката на една от най-големите български софтуерни компании - " Скейл Фокус ", както и на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.
Кой сграбчи премиите

На финала в " София тех парк " в четвъртък вечер десетте получиха по 5 минути да завоюват журито, което се ръководеше от критериите какъв е капацитетът за световен напредък, какъв брой ясно са избрани стратегически цели, какъв брой мощни са презентационните умения.

 Да обичаш себе си е новият детокс

" Да обичаш себе си е новият деткос " е мотото на огромния победител в състезанието - " Фрудада " (Frudada). Тя е фамилна компания, която цели на налични цени за повече хора да предлага смутита от разнообразни плодове, лимонада без захар, сладолед, в това число подобен със студено пресовани плодове и растително мляко. Пазара на тези артикули в България компанията прави оценка на 70 млн. лева, разпределени все още в към 10 компании. От самото начало фамилната компания става водач при смутитата с 200% растеж " още в самото начало ", а през идващите години се чака той да бъде 20-30% годишно, продажбите на сладолед сега са за към 200 хиляди лева годишно. За идващите 3 години компанията възнамерява общите й доходи да набъбнат до 5 млн. лева, а точките за дистрибуция да набъбнат от 400 на 1500. Искат да предложат на пазара и замразено смути, а също и да се покажат в чужбина. Смятат дружно със Столичната община и Министерството на образованието да основат павилиони покрай учебните заведения за здравословна опция на закуските на учениците.

 Да обичаш себе си е новият детокс
© Endevor

Cheese The Queen - с това претенциозно име върви напред вторият измежду наградените. Основателят Вера Минкова описа за единствения към този момент артикул на компанията - " зряло " сирене от кашу с три усета, с " премиум качество ", с цел да може дребното количество да дава доста на организма. И също да съчетава здравословния резултат с гурме преживяването. Прави се от биологични ферментирали ядки кашу, не съдържа глутен, лактоза, соя и други евентуални алергени. В момента се създава единствено ръчно, а задачата е да доближи до повече консуматори.

 Да обичаш себе си е новият детокс
© Endevor

Сандра и Карла от MORÉ NOIR - вършат такива бански костюми, които да не показват дамите като " ходещо парче гола плът ", а да се усещат облечени в тях. Това изяснява и по-нетипичните за това облекло материи, като коприната да вземем за пример. Банските са непосредствено адресирани към дами на 25-40 година, с ползи в модата, пътуването и грижата за себе си и с добър приход. Създателите пресмятат, че пазарът на първокласни бански костюми, на който и те към този момент са състезател, е за 220 млн. $ световно, като 50% от него доближават до най-престижните вериги магазини и до клиентите, към които те се стремят. Целта им е да вземат 0.5% от пазара и до 5 година оборотът им да доближи 3.2 млн. $.Победителите, които от юни насам дружно с останалите 10 са минали разнообразни образования и са имали за ментори одобрени експерти от разнообразни компании, получиха за премия спомагателни наставнически часове, показване в бизнес медии и специфични преференции от Пощенска банка. Компанията, класирана преди всичко, получи и покана да се причисли към годишната колекция наEndeavor - събитие, което събира на едно място селектираните бизнесмени, менторите и борда на шефовете на българския офис на предприемаческата мрежа.

Сред членовете на журито бяха предходният президент Росен Плевнелиев, Димитър Шуманов, изп. шеф на Пощенска банка, Виктор Билянски, съосновател и основен механически шеф на ScaleFocus, и други

Кой още се осмелява да пораства

Сред десетте финалисти бяха основателите на боята, която трансформира всяка стена в дъска за писане и изобразяване и имат към този момент 4 хиляди клиенти от целия свят - Escreo . Разработват и нов артикул, който ще разреши на боядисаните с него стени да всмукват шума.

Фирмата dev.bg е намерила ниша в бранша на подбора на личен състав. Създателите считат, че доста хора, изключително в ИТ бранша в България, не си намират вярното място и те са намерили формулата, по която да решат този въпрос. За да окажеш помощ, би трябвало да си бил на тяхно място - поради този принцип ментори на претендентите се явяват сполучливи хора от разнообразни сфери.

Създателите на BGService , която е от години на пазара и със свои софтуерни артикули, в този момент оферират на клиентите си програмен продукт, с който изпращаните от тях имейли с атачмънти авансово да бъдат изчистени от данни, които биха нарушили разпоредбите за отбрана на персоналните данни, известни като GDPR.

Prospecto group стои зад broshura.bg - платформата, която предлага на търговците да не пълнят пощенските кутии на евентуалните си клиенти с хартиени дипляни, а да ги осведомят цифрово. Компанията предлага и премерване на броя на хората, които са отворили електронната листовка, а след това са посетили физическия магазин. Имат предпочитание да се развиват и отвън Европа.

Девет експерти в разнообразни сфери са в основата на плана ENOTI.bg - мобилно приложение, което работи взаимно с организациите за недвижими парцели, като поддържа цифров портфейл на всички декларирани от притежателите парцели и обезпечава евентуални купувачи и огледи. Собственикът може да следи какъв брой хора се интересуват от неговия или сходен парцел, за какъв брой би могъл да го продаде, да види всичките му преимущества.

Няколко архитекти основават в зората на рецесията студиото за дизайн Funk. В ъпреки компликациите и неприятния тайминг схващат, че са доста сполучливи в дизайна на заведения и изобщо концепции на обществени пространства - като да вземем за пример тези за коуъркинг. Чисто финансово самостоятелният дизайн на жилища им гълтам повече запас в сравнение с им връща. Но възнамеряват вбъдеще да вършат дизайн на нови жилища - да са подготвени за нанасяне, с което да спестят на притежателите доста главоболия.

DNHSoft предлага на огромните медии генератор на хиперлокални вести – случки, значими за жителите на обещано село, да вземем за пример, за описването на които не си заслужава да пратиш кореспондент, само че в това време биха се чели от по-широк кръг хора. Този въпрос се взема решение посредством набор от доброволци, които биха съобщавали такива вести, а програмен продукт ги редактира до тип за издание. За подправените вести контролът е на самите вестници, които да дават отговор за доброволците, а софтуерът не позволява фотоси с принуждение, обидни думи и пр.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР