Банкя ще се превърне в столица на алтернативната култура днес

...
Банкя ще се превърне в столица на алтернативната култура днес
Коментари Харесай

В Банкя ще се проведе Фестивал на уличните артисти

Банкя ще се трансформира в столица на различната просвета през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от регион "Банкя " на Столичната община.

Поводът е първият по рода си Фестивал на уличните актьори, проведен след 2012 година. Над трийсет атрактивни млади артисти ще се показват пред жителите и посетителите на града с музика, спектакъл, циркови изкуства и пантомима. Те ще притеглят вниманието в централната част на Банкя - парк "Ротонда ", Централен парк "Кестените " и Пешеходна зона. Артистите са особено подбрани и са измежду най-хубавите в България.

Една от атракциите е тръгването на артистите към Банкя тази заран, в 9.00 ч., от Централната гара в София със специфична Ретро железница, която ще бъде посрещната на гара "Банкя ". Всеки искащ може да си закупи билет и да се повози алегорично обратно във времето с актьорите. Фестивалната стратегия в двата дни стартира в 11.00 ч. с осъществявания навън. Днес, в 17.00 ч., ще гостува Импровизационен спектакъл "ХаХаХа ", а на следващия ден, в същия час, е спортният концерт с всички актьори.
Фестивалът има и благотворителна идея - събраните средства ще бъдат дарени за слагането на ъгъл за шах с три маси и места за сядане в Централния парк.

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на американския дипломат в България. Фестивалът се провежда с поддръжката на артиста и народен представител Евгени Будинов и под егидата на кмета на регион "Банкя " Рангел Марков. Събитието е част от специфичната стратегия на Банкя във връзка 50-годишния й празник като град и част от Календара на културните събития на Столичната община. Партньори на Фестивала са БДЖ, "Железопътна инфраструктура " и Министерството на образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР