Банкси избра да вкара силно и актуално - особено за

...
Банкси избра да вкара силно и актуално - особено за
Коментари Харесай

Женско насинено око. 14 февруари по Банкси

Банкси избра да вкара мощно и настоящо - изключително за България в последните години, обръщение против насилието над дамите в другояче осъществявания с много сладникави моменти празник 14 февруари, прочут като Деня на влюбените. Вместо балони, сърца, рози, бонбони, мечета и т. н. графити актьорът пусна в Инстаграм своя стенна рисунка, изобразяваща обичайния облик на стопанка с насинено и затворено от пердах око и избит зъб. Тя е в три разнообразни проекта, а под най-близкия се чете надписът: " Спирала за мигли за Деня на св. Валентин ".

Творбата се появи на стена в Маргейт, Кент. Изобразява карикатурна картина на стопанка от 50-те години на предишния век с жълти ръкавици за разчистване, която бута мъжа си (не е ясно в какво състояние) във фризер. Жената се усмихва макар подутото си око и изчезналия зъб.

Последно Банкси пусна свои стенни рисунки от Украйна, дружно с видео, а след това през декември разгласи, че афишира на търг свои 50 работи, като средствата ще отидат за щедрост в помощ на украинския народ.

В България статистиката за домашно принуждение над дами и деца става все по-мрачна. Въпреки това последният парламент още веднъж не одобри законодателни промени, които стягат контрола над насилниците и вършат опити за по-сериозна работа за предварителна защита в предотвратяването на издевателството, насилието и стигането до съдбовен край. Един от причините на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова соцпартията да е срещу промените се оказа браненето на обичайното семейство от джендър заплахата. В това време черната хроника на убити, от някогашни и сегашни сътрудници, дами пораства непреклонно.
 

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР