Банковият сектор на Русия остава сравнително слаб въпреки спасяването напоследък

...
Банковият сектор на Русия остава сравнително слаб въпреки спасяването напоследък
Коментари Харесай

Световната банка: Руският банков сектор изглежда слаб, а икономическият растеж - умерен

Банковият бранш на Русия остава относително слаб макар спасяването в последно време на огромни кредитори от централната банка. Това се споделя в отчет на Световната банка, представен от Ройтерс.

"Банковият бранш продължава да страда от висока централизация и държавна доминация ", съобщи Световната банка.

Според нейни оценки към 1 април 2019 година петте най-големи банки в Русия са събрали 57 % от цялата облага в банковия бранш, а държавните банки са съставлявали 62 % от всички банкови активи.

Световната банка дефинира вероятностите за икономическото развиване на Русия като умерени, макар че макроикономическите и фискалните буфери на страната са мощни.

Световната банка чака растежът на брутния вътрешен артикул да се забави от 2,3 % през 2018 година на 1,2 % през 2019 година Тя предвижда през 2020 и 2021 година напредък от 1,8 на 100 годишно.

"Обратно на това, националните планове, ориентирани към усилване на човешкия капитал и увеличение на продуктивността, в случай че бъдат добре изпълнени, могат да се отразят позитивно на евентуалния напредък на Русия в средносрочен проект ", съобщи Световната банка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР