Банковият сектор е в много добра кондиция. Той е готов

...
Банковият сектор е в много добра кондиция. Той е готов
Коментари Харесай

Шефът на БНБ със страхотна новина за всички българи с кредити

Банковият бранш е в доста добра кондиция. Той е подготвен за тази рецесия, изключително в случай че приказваме за небосвод 3 и 6 месеца . Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Българска народна банка Димитър Радев пред Нова телевизия.

„ Най-вероятно до сряда европейският банков орган ще разгласи насоки и критерии, по които да се ползват тези спомагателни ограничения. В основата на тези ограничения стои въвеждането на целеустремен и краткотраен мораториум, с който се отсрочват или стопират заплащания по банкови заеми. Или казано по-простичко - отлагане на заплащането по банкови заеми ", разясни той.

Радев посъветва хората с ипотечни заеми да приказват с банките.

"Това е точно задачата на регулаторните ограничения, които предлага Българска народна банка - да се даде спомагателна еластичност, спомагателни благоприятни условия на комерсиалните банки, по този начин, че с този самостоятелен метод към техните клиенти, те да не изпадат в по-тежко състояние от позиция на финансова адекватност и ръководство на кредитния риск ", сподели още шефът на Българска народна банка.

"Хората с депозити би трябвало да са спокойни. Депозитите им са на несъмнено място ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР