Банковият офис, който беше обран в събота, се намира в

...
Банковият офис, който беше обран в събота, се намира в
Коментари Харесай

Прокуратура и полиция с последни подробности за банковия обир в София

Банковият офис, който беше обран в събота, се намира в огромен хранителен магазин в "Люлин ". Към момента са арестувани две лица за до 72 часа, като на следващия ден ще бъдат гледани ограниченията им за неотклонение. Единият е притеглен като обвинен за осъществяването на кражбата, а другият е помощник, който ние назоваваме "ключар ". Обявени за общодържавно търсене са още 2 лица, които също са взели участие в обира.

Това разкри на ексклузивен брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, която разкри детайлности за банковия грабеж в София. "Извършителите на незаконното действие са имали предварителна информация. Един от арестуваните неведнъж е посещавал магазина и е следил дейностите на служителката на офиса. Той е споделил своите наблюдения с различен от причинителите и след това са се свързали с помагача, който назоваваме "ключара ". Една седмица преди обира те са посетили офиса с концепцията "ключарят " да изготви ключ. Лицата са работили подмолно - сменяли са автмобили, запалили са автомобила, с който е осъществен обира, и са избягали с различен. Единият от причинителите е обезпечил мобилните телефони, а различен ги е запознла с "ключаря ". Назначени са голям брой експертизи ", сподели още тя.

"Благодарение бързата работа на органите на Министерство на вътрешните работи съвсем незабавно е арестуван един от причинителите и той към този момент е привлчен като обвинен. В колата му са открити 62 000 лв.. Той е направил признания. Другата част от парите са останали в другите двама участници в обира, които са открити изрично и се търсят. Те е трябвало да си я разделят. Към момента чакаме експертизата, с цел да можем да кажем какъв брой тъкмо е открадната сума. И тримата причинители са престъпно проявени. Имаме и очевидци, които описват за техните дейности. Един от очевидците е близка на един от причинителите и е служела за "отцепка " до момента в който вършат ключа. Вчера е арестуван и "ключарят ". В банковия офис е имало и други суми, които са били на видно място, само че те не са били взети от причинителите. Те са се интересували единствено от отворения трезор, който се вижда и отвън магазина ", добави Емилия Русинова.

В брифинга взе участие и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. "Получихме сигнал към 16.30 часа от касиерката, която е открила неналичието на сумата. Веднага е реагирано и желая да подчертая положителната стиковка на работа сред Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП. Резултатът е общ и взаимно с градска прокуратура организирахме следствени дейности, с цел да можем да предадем нужните доказтелства. Единият причинител е арестуван час след обира. Вчера е арестуван и помагачът при осъществяването на кражбата. Първоначално и ние работихме по версията, че касиерката може да е забъркана в тази ситуация, само че установихме, че става въпрос за немарливост при нейната работа ", разкри той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР