Банковият гигант JP Morgan Chase & Co. премества около 200

...
Банковият гигант JP Morgan Chase & Co. премества около 200
Коментари Харесай

JP Morgan изтегля активи за 200 млрд. евро от Лондон

Банковият колос JP Morgan Chase & Co. реалокира към 200 милиарда евро от Обединеното кралство във Франкфурт поради излизането на Англия от Европейския съюз, предава Блъмбърг. Това ще трансформира американската банка в една от най-големите финансови институции, опериращи в Германия.

От JP Morgan възнамеряват да завършват прехвърлянето на активите към дъщерното си сдружение, основано във Франкфурт, до края на годината, споделят източници, осведомени с прехвърлянето. Тази смяна ще усили доста салдото на финансовата институция, трансформирайки я в шестата най-голяма банка в Германия по активи.

На фона на настъпващият след по-малко от четири месеца завършек на предходния интервал след Брекзит, интернационалните банки ускоряват интервенциите си в Европейския съюз, с цел да се уверят, че ще могат да обслужват своите клиенти в случай че основаните във Англия компании не запазят правата си за трансгранична активност при неуспех на комерсиалните договаряния сред Лондон и Брюксел.

Предвид възходящата възможност да се стигне до Брекзит без договорка, предходната седмица банката предложи на към 200 свои чиновници от Лондон да се реалокират в други градове в Европа,, в това число Париж, Франкфурт, Милано и Мадрид, осведоми „ Блумбърг нюз ”.

Проблемът обаче не е само в Брекзит. От JPMorgan неведнъж са заявявали желанието си да усилят пазарния дял на немския си клон в капиталовото банкиране, корпоративното банкиране и ръководството на имущество.

Франкфуртският клон на банката, прочут като  J.P. Morgan AG, ще дава отговор и за координацията  на интервенциите на звената на институцията в Париж, Амстердам и Копенхаген. Плановете са дъщерното сдружение да усили базовия си капитал повече от три пъти до края на годината - до 16,7 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР