Банковите такси вихрообразно нарастват. Процесът по промяната на тарифите вече

...
Банковите такси вихрообразно нарастват. Процесът по промяната на тарифите вече
Коментари Харесай

Защо таксите в българските банки се увеличават?

Банковите такси вихрообразно нарастват. Процесът по смяната на цените към този момент е в ход и ще продължи и в идващите месеци. Най- ниската такса за това, че имаме разплащателна сметка нараства с сред 50 стотинки и 1,50 лева според от банката. Така петте най-големи банки ще ни удържат месечно сред 3 и 4 лв. , осведоми

Да преведем пари също ще ни коства повече. Ако желаеме да изпратим сума към сметка в друга банка, към този момент ще ни коства най-малко 2,50 лева Можем да платим по-малко единствено през електронно банкиране.

 
Отдавна в банката се заплаща и броенето на стотинки. Ако желаете да ви кажат какъв брой са монетите ви, да вземем за пример, в една от най-големите банки, до момента струваше 3% от сумата - в този момент и тази услуга нараства на най-малко 1 лев.
 
Банкова сметка, карта, превод и след тях такса - нищо изключително, изключително когато банките осведомят клиентите си. Според специалисти банките усилват най-масовите такси, с цел да компенсират загуби от нови европейски правила, които ще влязат в действие до месеци. Изискванията ще задължат банките при заплащане от България към която и да е страна от Европейския съюз да ползват по-ниски такси.

„ Ако сега е сред 20-30 евро, то по новия правилник тази такса не може да бъде повече от 3 до 5 лв. ”, изясни Десислава Николова. -->
Специалистите си изясняват повишаването на таксите при някои банки с и с друго. „ По този метод се подтиква потреблението на други възможности канали на банкиране, като интернет банкирането. По този метод има и по-малко визити в клоновете ”, добави Николова.

Голяма част от банките имат алегорични такси за онлайн услугите си, изключително в случай че парите се движат в същата банка.

До края на годината, съгласно прогнозите на специалистите, с изключение на таксите - не се чакат значими придвижвания по лихвите - нито за заемите, нито за депозитите .  
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР