Банковите сметки на посолството и консулството на Финландия в Русия

...
Банковите сметки на посолството и консулството на Финландия в Русия
Коментари Харесай

Финландия каза, че банковите сметки на посолството ѝ в Русия са замразени от април

Банковите сметки на посолството и консулството на Финландия в Русия са замразени и скандинавската страна не е получила пояснение от своя комшия, заяви финландското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

Финландия, която има дълга граница с Русия, на 4 април, отбелязвайки историческа смяна в политиката си, провокирана от съветската инвазия в Украйна. Впоследствие Москва заплаши с контрамерки.

Финландският външен министър Пека Хаависто сподели пред кореспонденти, че банковите сметки са спрели да действат на 27 април.

" Сметките на финландските задачи са замразени в Русия и сега не могат да бъдат употребявани ", сподели Хаависто, добавяйки, че задачите са употребявали своите парични запаси, с цел да заплащат сметки.

 Финландски ежедневник употребява видеоигра, с цел да заобиколи съветската цензура Финландски ежедневник употребява видеоигра, с цел да заобиколи съветската цензура

Хаависто уточни, че Финландия е изпратила на съветските управляващи уведомление на 4 май с искане Русия да подсигурява способността на задачите да действат там и с искане за публично пояснение за замразяването, само че до момента не е получила такова.

Руската централна банка не отговори на искане за коментар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР