Банкови служители са успели да предотвратят две телефонни измами през

...
Банкови служители са успели да предотвратят две телефонни измами през
Коментари Харесай

Банкови служители предотвратили телефонни измами

Банкови чиновници са съумели да предотвратят две телефонни измами през последния месец във Варна . Те се усъмнили в държанието на възрастни клиенти, които са били извънредно разтревожени и са желали да изтеглят спестяванията си. Чиновниците незабавно са алармирали в полицията, разкри зам.-директорът на локалната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Андрей Ангелов. 

Измамниците към този момент рядко прибягват до сюжетите за потърпевш в злополука непосредствен. При последните случаи те разиграват други обстановки. На набелязаната жертва първо се обажда мъж, който се показва за служител на реда, и я твърди, че телефонът се подслушва , тъй като се чака да я потърсят извънредно рискови нарушители.

Следва второ позвъняване и неизвестен глас стартира да изнудва и да сипе закани. След него още веднъж позвънява мнимия служител на реда, който убеждава евентуалната жертва да взе участие в интервенция по залавянето на бандитите и да хвърли през терасата на жилището си избрана сума пари. 

Когато при набелязаните жертви по-късно отиде същински униформени служители на реда, те мъчно му се доверяват, съобщи комисар Ангелов. През ноември във Варненска област са осъществени 10 телефонни измами, а други 4 са били предотвратени. З адържана е 56-годишна жена, която е била „ муле ” на уредниците на схемата. Тя е взела участие в три измами, а при арестуването й в нея имало 13 хиляди лв.. 

Близо два пъти по малко грабежи и обири са регистрирани през ноември по отношение на същия месец на предходната година. Броят им е бил надлежно 7 и 170.  23 пияни и 19 дрогирани водачи са хванати от полицията. В рамките на приключващата акция „ Зима ” от придвижване са били спрени 54 автомобила поради неотговарящи на условия гуми. Други над 60 водачи са били глобени.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР