Банкова служителка, според непотвърдена информация управителка на банков клон в

...
Банкова служителка, според непотвърдена информация управителка на банков клон в
Коментари Харесай

Арестувана е 29-годишна банкерка, теглила пари от сметките на клиенти, липсват около 400 000 лв.


Банкова служителка, съгласно непотвърдена информация шефка на банков клон в Нова Загора, е арестувана от полицията за злоупотреби в изключително огромни парични размери. 29-годишната банкерка е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои персонални. Тя е арестувана за 72 часа в полицията в Сливен.

Заподозряна е, че е отклонила към лични сметки към 400 000 лв.. Работата по случая е почнала в края на предходната седмица след получени сигнали от клиенти на банката, сподели старши комисар Димитър Величков - шеф на OДМВР-Сливен.

„ За момента се работи към момента по случая за изясняване на цялостната фактическа конюнктура. Чакаме одита на банката да ни кажат точната сума, която е присвоена. Също не уточнявам, дали е началник или тъкмо каква служителка е. Пак споделям работи се по случая. На по-късен стадий ще бъдете осведомени ", сподели Величков.

В хода на извършените следствия в парцелите, населявани от арестуваната банкерка, са открити пари, движимости и предмети, имащи отношение към осъщественото закононарушение. За случая е известена Окръжната прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно произвеждане. На служителката е повдигнато обвиняване. С прокурорско предписание й е наложена мярка „ Задържане под стража " за период до 72 часа, следва да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за задържане.

От банката изпратиха до „ Хоризонт " публична позиция по случая. Веднага откакто е записана неправда от вътрешната банкова система за сигурност и контрол по случая е назначена инспекция. Все още се обясняват елементи по случая. Информирани са съответните и виновни органи, безапелационни са от банката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР