БАНКОМАТЪТ В ПОДЛЕЗА НА СУ Проф. Анастас Герджиков, ректор на

...
БАНКОМАТЪТ В ПОДЛЕЗА НА СУ Проф. Анастас Герджиков, ректор на
Коментари Харесай

Герджиков връща нормалността и консенсуса на платения отпуск

БАНКОМАТЪТ В ПОДЛЕЗА НА СУ
Проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет и кандидат-президент, наруши неписана традиция, наложила се през годините в българската политика - по време на акция политиците, които не са напуснали предходните постове, да излизат в неплатен отпуск. 
Професорът реши да постъпи по-умно, с което се надява да върне нормалността в политиката -  и ще получава заплата на ректор, до момента в който се бори за вота на българските граждание. 
Наш кореспондент засече ректора в подлеза на СУ до банкомата. Професорът бе общителен да сподели възгледите си по този въпрос с читателите на " Фейк бюлетин ":
" Съгласете се, че не е обикновено някакви неписани закони да се трансформират в безспорна норма и канон! - упорства професорът. - Натрупал съм невзети отпуски, които би трябвало да консумирам. Университетът по този начин или другояче би трябвало да ми изплати невзетите дни отпуска, за какво да не ги акумулирам в акцията? Това е толкова просто и етично. Не бива да изкривяваме и профанизираме философските категории. Понятието за добродетел е доста по-дълбоко от някаква платена или неплатена отпуска. Ако това е най-големият популистки и сиромахомилен проблем на страната, в случай че толкоз му свиди на гласоподавателя и данъкоплатеца да ми изплати полагащите се суми, аз несъмнено, аз ще даря заплатата си, както брачната половинка ми е дарявала немалки средства на Университета, извоювани отново от Университета. Искам да се приказва за всемирен стойности, а не за битови дребнотемия. Нека не издребняваме, дано се държим по-зряло, като 5 лв. сред другари. Пари при пари отиват и отново при пари се връщат. Направи положително, изяж социална поръчка! Ето такива поговорки и лозунги желая да се чуват в моята акция и те ще се чуят, разгадавам и на вас медиите, и изключително на екипа на " Фейк бюлетин "! Вашите читатели са умни и съобразителни, те постоянно разграничават измислицата от обстоятелството, смешката от грешката и екскремента от опита ", увлече се в живописна риторика професорът и добави с философска усмивка: 
" Аз в действителност ще си даря заплатата, само че има един тъничък миг. Нали разбирате, че няма да си даря парите на Сульо и Пульо, ами на Атанас и аз! "
После професорът се зае с направата на афиш с огромни дебели букви:
" ИМЕТО МИ Е АНАСТАС, А НЕ АТАНАС! "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР