БАНКОК (АП) — Виден водач на християнска църква и защитник

...
БАНКОК (АП) — Виден водач на християнска църква и защитник
Коментари Харесай

Виден баптистки пастор в Мианмар, управляван от военните, беше задържан отново часове след освобождаването си от затвора

БАНКОК (АП) — Виден лидер на християнска черква и бранител на правата на индивида от етническото малцинство качин в Мианмар беше арестуван от управляващите единствено часове откакто беше задържан освободен от пандиза по прошка от военното държавно управление, родственик, сътрудник и локални медии споделиха в четвъртък.

Преподобният Хкалам Самсон, някогашен началник на Баптистката спогодба на Качин и ръководител на Националната консултативна асамблея на Качин, беше измежду 3300-те пандизчии, освободени в цялата страна в сряда, с цел да отбележат обичайния новогодишен празник Тингян. Асамблеята е организация-чадър, сплотяваща религиозни и цивилен групи с политически организации, насърчаващи правата на Качин, в това число автономност от централното държавно управление на Мианмар.

Щатът Качин, в северната част на Мианмар, е сцена на периодическа война от десетилетия сред армията и добре проведените и въоръжени партизани Качин.

Самсон беше топло посрещнат от фамилията и приятелите си пред портата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР