БАНКОК — Двама китайски рибари се удавиха, докато бяха преследвани

...
БАНКОК — Двама китайски рибари се удавиха, докато бяха преследвани
Коментари Харесай

Двама китайски рибари се удавиха след преследване с бреговата охрана на Тайван

БАНКОК — Двама китайски риболовци се удавиха, до момента в който бяха преследвани от бреговата защита на Тайван край архипелага Кинмен в Тайван, заяви бреговата защита в сряда, като ги упрекна в нахлуване.

Смъртните случаи са необикновени макар равнището на китайска интензивност във водите покрай Кинмен, което е по-близо до Китай, в сравнение с до основния остров на Тайван. Китай твърди, че цялостен Тайван е част от неговата територия.

Китайската работа по въпросите на Тайван осъди изрично гибелта и прикани за следствие, като сподели, че „ сходно злонамерено събитие по време на Пролетния фестивал съществено наранява възприятията сънародници от двете страни на Тайванския проток. “ И Китай, и Тайван честват празника на лунната Нова година.

Изявлението упрекна ръководещата Демократична прогресивна партия в Тайван, че употребява „ всевъзможни извинения, с цел да инспектира принудително китайски риболовни кораби и употребява принуждение и рискови способи по отношение на китайските риболовци. ” <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР