Банкнотата от 20 лева продължава да е най-често фалшифицираната, въпреки

...
Банкнотата от 20 лева продължава да е най-често фалшифицираната, въпреки
Коментари Харесай

Банкнотата от 20 лева е най-често фалшифицирана

Банкнотата от 20 лв. продължава да е най-често фалшифицираната, макар че от ден на ден се заплаща с 50-левова банкнота, сочат данните на Българска народна банка, съобщи БНР.
За първите три месеца на годината са хванати 98 от които - двайсетолевки.
 Банкнотата от 2 лева излиза от обращение Банкнотата от 2 лева излиза от обращение
Управителният съвет на Българска народна банка е решил да извади от обращение банкнотата от 2 лева, която бе сменена с монети. Емисиите 1999 година и 2005 година...
Фалшивите банкноти от 50 лв., които са били в циркулация, са 55 на брой. Останалите неистинен банкноти са с други номинали.
При монетите - 55 са откритите имитации за първото тримесечие, като има такива от 1, 2 лв. и 50 стотинки. Именно 50-те стотинки са най-фалшифицираната монета.
Над 21 208 000 000 лв. са парите в обращение към края на март, като за едногодишен интервал растежът е с 15,4 на 100, или малко над 2,8 милиарда лв., сочи бюлетинът на ръководство " Емисионно " в Българска народна банка за първото тримесечие на годината.
През съответния предишен едногодишен интервал повишаването е по-ниско както в процентно отношение, по този начин също и в безспорна стойност, разясняват от Българска народна банка. Това е за този интервал на годината. В началото на годината бе извадена от обращение хартиената двулевка, което малко трансформира съотношението на броя на банкнотите по отношение на монетите.
 Банкнотите изчезват като платежно средство в Швеция Банкнотите изчезват като платежно средство в Швеция
Монетите и банкнотите от дълго време не са желано платежно средство в Швеция, а рецесията с новия ковид единствено усили наклонността за...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР