Банките ще предлагат биометрични решения от aприл 2019 г. като

...
Банките ще предлагат биометрични решения от aприл 2019 г. като
Коментари Харесай

Биометричните данни новият стандарт за по безопасно онлайн пазаруване

Банките ще оферират биометрични решения от aприл 2019 година като част от напъните на компанията за възстановяване на прекарването по време на извършване на покупки

Mastercard разгласи, че от април 2019 година потребителите ще имат опция да употребяват биометрични данни, измежду които пръстови отпечатъци и лицево различаване, с цел да се разпознават по време на извършване на покупки и разплащане. Увеличената наличност на биометрични функционалности на таблети и смарт телефони, ясните желания на потребителите към този тип решения, както и новите регулаторни условия на Европейския съюз, са измежду факторите, които подсигуряват, че това е точният миг за въвеждането на биометричните решения, като метод за всеобщо валидиране на цифровите заплащания.
По-голямата част от потребителите – близо 93%, избират биометрични данни пред стандартните пароли за валидиране на заплащанията. Според скорошно изследване на Оксфордския университет 92% от банковите експерти се афишират за въвеждането на биометричните данни като нов стандарт при разплащане. Представителите на банковите институции означават, че когато опцията за биометрично различаване е налична, потребителите са по-склонни да вършат и заплащат по електронен път своите покупки. Процентът на отказани преводи може да спадне с до 70% спрямо други способи като да вземем за пример еднократна ключова дума, изпратена посредством смс. Всичко това води до доста усъвършенствано потребителско прекарване.
" Биометричните технологии изцяло дават отговор на упованията на потребителите да получат сигурни платежни решения, в сходство с увеличеното в последно време дигитализиране на метода на живот. Това може да бъде от огромна изгода за клиентите, търговците и банките, като усъвършенства прекарването и подсигурява сигурността на трансакцията при извършване на покупки ", разяснява Хавиер Перез, президент Mastercard Европа.
Съществуващите способи за доказване на идентичността онлайн постоянно отхвърлят потребителите и те излизат от онлайн магазина, в случай че процесът по разплащане би им лишил доста време или наподобява комплициран. Един от методите за разрешаване на този проблем е прекосяването от разчитането на това какво знаят потребителите (пароли) и какво имат (карта или мъдро устройство) към това какво имат (мобилен телефон) и кои са самите те (биометрия).
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР