Банките поднесоха поредния подарък на клиентите си – ударно повишиха

...
Банките поднесоха поредния подарък на клиентите си – ударно повишиха
Коментари Харесай

Банките порязаха клиентите си с нови жестоки такси


Банките сервираха следващия подарък на клиентите си – стремително покачиха такси и комисионни. Още предходната година трезорите се постараха с цените за месечна поддръжка на сметка, интервенциите на каса в офис и превод на суми.

 

Към днешна дата измененията при най-масовата интервенция – изтегляне на пари от банкомат, са по-редки. Най-евтината допустима такса, в случай че теглите от банкомат на вашата банка, е 20 стотинки. Тя е закрепена и се начислява единствено от Общинска банка.

БАКБ, ЦКБ, ОББ, „ Инвестбанк “, „ Търговска банка “ и „ КВС Банк “ удържат такса в размер на 0.30 лева за интервенцията.

 



При „ Интернешънъл Асет Банк “ таксата е 50 стотинки. Единственият трезор, който за момента не начислява такса за първите 20 транзакции на година, е Ти Би Ай, само че по-късно удържа по левче за всяко изтегляне. Към момента съвсем по равно са тези банки, които са с закрепена такса и тези, удържащи разнообразни суми, представляваща % от изтеглената сума. Минимумът обаче е 0.30 лева Процентът от сумата пък варира от 0.1% (при „ Алианц Банк “, ПИБ и „ Тексим Банк “), минава през 0.15% при ДСК и Пощенска банка и стига до 0.16% при „ УниКредит Булбанк “.

 

Казано с други думи, в случай че изтеглите 800 лева едновременно от банкомат на банката, издател на картата, ще платите в най-хубавия случай такса от най-малко 80 ст., а най-скъпият вид е 1.28 лева

Тегленето от банкомат, който не е издател на картата ви ще ви коства по-висока цена. Там сумата стартира от левче и доближава до 0.20% от парите, които ще изтеглите, само че най-малко 1.50 лева за всяка интервенция.

Източник: Уикенд

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР