Банките, които работят у нас, от 1 януари 2021 г.

...
Банките, които работят у нас, от 1 януари 2021 г.
Коментари Харесай

БНБ с нови правила към банките за кредитите ни

Банките, които работят у нас, от 1 януари 2021 година ще правят оценка риска при одобрение на заеми по нови методики и ще наблюдават прецизно за издължаването на кредитополучателите.
УС на Българска народна банка, чийто началник е Димитър Радев, утвърди новите правила на Европейския банков орган. Те ще са в действие от 2021 година, в случай че централната банка не реши да редуцира този период.
Според новите правила банките ще ползват типов модел, с цел да открият кои са източници на риск при разнообразни категории или групи от длъжници, заяви "24 часа ".
Трезорите би трябвало да изследват рисковите фактори освен сега на несъблюдение, само че най-малко една година преди то да настъпи.
При отпущането на заеми специалистите им би трябвало да имат поради чувствителността на рисковите характерности към икономическите условия, заради което е наложително да се подхващат ограничения незабавно след появяването на обилни разминавания.
Всички трезори ще имат рейтингова канара за длъжници, отпущането на заемите би трябвало да бъде съобразено с мястото на съответния дебитор в нея. Редът за кредитиране не би трябвало да основава привилегировани длъжници, плануват новите условия.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР