Банките и застрахователните дружества, следвани от държавните и общинските институции,

...
Банките и застрахователните дружества, следвани от държавните и общинските институции,
Коментари Харесай

КЗД: Банките и застрахователните дружества са най-недостъпни за хора с увреждания

Банките и застрахователните сдружения, следвани от държавните и общинските институции, са най-недостъпни за хора с увреждания. Това демонстрират резултати от промеждутъчен отчет на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД), съгласно който от 538 тествани здания у нас, за досегаемост можем да приказваме единствено при 60. Проверките са осъществени като част от акцията "Достъпна България " и обгръщат над 25 огромни градове у нас.

"Можем да кажем твърдо, че акцията "Достъпна България " дава позитивни резултати. Това, че ние от КЗД образувахме 478 преписки към лица, които не са си изпълнили закона и не са привели в деяние за досегаемост своите институции, значи, че има нарушаване на Закона за зашита от дискриминация, има първи проблясъци за дискриминация и образуваме произвеждане. Само в 60 тествани институции има досегаемост, тъй че ние ще продължаваме да работим в тази тенденция ", изясни заместник-председателят на комисията доцент доктор Баки Хюсеинов пред "Дарик ".

Констатациите са, че недостъпността е повсеместна, по отношение на което комисията афишира "код алено " за недостижимост в цялата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР