Банкирането и пазаруването онлайн е удобно, бързо и безопасно, но

...
Банкирането и пазаруването онлайн е удобно, бързо и безопасно, но
Коментари Харесай

6 съвета за сигурно онлайн пазаруване

Банкирането и извършването на покупки онлайн е комфортно, бързо и безвредно, само че единствено в случай че знаете по какъв начин да превеждате пари онлайн вярно. Ето и главното, което би трябвало да знаете.
1. Сменяйте паролата си редовно
Колкото и тривиално да звучи, само че на всеки 90 дни тази процедура е доста желателна. Колкото по-дълга е паролата, толкоз по-добре.

2. Избягвайте потреблението на споделен компютър или социална Wi-Fi мрежа, когато правите финансови транзакции онлайн.
Не забравяйте, че всякога, когато се свържете с публичен Wi-Fi, някой различен може да получи достъп до вашата история на сърфиране и пароли.
3. Проверявайте постоянно банковото си извлечение
Правете това всеки месец. Докато банките са положителни в откриването на лъжливи действия, изключително с кредитни карти, те не постоянно са в положение да разпознаят всички съмнителни транзакции със сметката на съответен клиент.
4. Използвайте лицензиран антивирусен софтуер
Строго предписание на цифровата хигиена е, че положителният антивирусен програмен продукт е инвестиция. Настройте компютъра си автоматизирано да ревизира за актуализации и сигнали за всички нови артикули и функционалности
5. Изключете интернета, когато не го използвате
Компютрите, непрестанно свързани с интернет, са уязвими. А множеството консуматори се свързват с интернет посредством своя интернет снабдител и Wi-Fi е постоянно включен.

6. Въведете ръчно URL адреса на банката, вместо да щракате върху връзки
Най- добре е да не кликате върху URL адреси от имейли, даже и да са надеждни. Съобщението и връзките може да наподобяват доста правдоподобни, само че могат да ви отведат там, където не би трябвало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР