Банкерът Цветан Василев публикува личната си позиция във връзка със

Банкерът Цветан Василев публикува личната си позиция във връзка със ...

Цв. Василев: Слугинската прокуратура пак ми приписа апокалипсиса на държавата.


Банкерът Цветан Василев публикува личната си позиция във връзка със замесването на името му в т.нар. шпионски скандал, който се вихри от няколко дни у нас. Василев коментира връзката му с Николай Малинов, съдбата на дружествата ”Дунарит”, ”Авионамс” и ”Виваком”, обявени от прокуратурата, че са били предназначени за руската шпионска централа.

В навечерието на ре-старта на фарса, помпозно наречен „Дело за източване на КТБ”, при очакваното досадно излияние на претенциозно наречения основен свидетел, територията беше разтресена от грандиозен, според прокуратурата и службите, „шпионски” скандал. Разконспирирана била група, която от 2010 г., та чак досега действала, за да отклонява България от демократичните ѝ релси и да поставя под заплаха евроатлантическото ѝ развитие. Естествено, за автентичност моето име беше напоително анонсирано от доблестната прокуратура.

Държа да подчертая, че не за първи път слугинската прокуратура се опитва да ме замеси в „подривни” схеми, целящи „ апокалипсиса” на държавата. През 2018 г. по неполучено и до днес от моите адвокати обвинение, което е по-мъгляво и от обяснение на Бисер Лазов, ми беше издадена нова Червена бюлетина на Интерпол във връзка с „нарушаване на публичния ред” и „подриване на мира“. Същата беше свалена от Централата на Интерпол – действие, премълчано услужливо от българските власти. Съдейки обаче по съпътстващата какафония от свинско-фекални фанфари, този път цацо-дизелът цели да покаже, че злодеят е „закован”. Услужливо са информирани партньорски служби, посолства и медии с водещ анонс – „Разбихме проруската структура в евроатлантическа България”. Похвали и насърчителни одобрения валят отвсякъде. Кой е в авангарда обаче? Известният със срещите и снимките си с руския си колега Чайка действащ главен обвинител на територията и уникалният, единствен и неповторим кандидат да го замести, обменял опит с Русия. С много сричане при четене на банални откъси от дипломна работа по политически науки на средно равнище, двамата доведоха до знанието на обществото, че са разкрили група, шпионирала в полза на Русия, която „естествено“ била спонсорирана от мене. И това всичко било доказано от някаква докладна записка на руски език от баш „шпионина“ Малинов.

Източник: fakti.bg