Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото

...
Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото
Коментари Харесай

Цветан Василев иска да бъде разпитан по делото КТБ

Банкерът Цветан Василев е изискал да бъде разпитан по делото „ КТБ “. Заедно с още 17 души той е обвиняем за източването на над 2,5 милиарда лв. от банкрутиралата през юни 2014 година банка.

Процесът против Василев се води задочно, а юристите му още през февруари желаеха той да даде показания посредством видеоконферентна връзка, предава БНР.

На следващото съвещание по делото юрист Константин Симеонов прочете декларация, която твърди, че Цветан Василев е подписал пред него предходната седмица в Белград. По думите на Симеонов клиентът му е засегнат от изборната памет на главния прокурорски очевидец Бисер Лазов, който в продължение на месеци дава показания против Василев:

„ Голословните му изказвания, че не знае какво значат „ Директива за птиците “ и „ ДП1 “ беше може би мотива, заради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият метод, по който можем да сложим и точките над " и " за това какво е присъединяване на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към оня миг е финансиран от КТБ с кредитни средства “. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР