Банката на Русия одобри пускането на допълнителни акции в Аерофлот,

...
Банката на Русия одобри пускането на допълнителни акции в Аерофлот,
Коментари Харесай

Банката на Русия одобри пускането на допълнителна емисия акции на Аерофлот

Банката на Русия утвърди стартирането на спомагателни акции в " Аерофлот ", излиза наяве от изказване на регулатора, представено от.

" На 18 септември 2020 година Банката на Русия взе решение за държавна регистрация на спомагателна емисия и регистрация на проспект от елементарни акции на общественото акционерно сдружение " Аерофлот - Руски авиолинии " (Москва), пуснати посредством открит абонамент. Допълнителната емисия на скъпи бумаги получи присвоен регистрационен номер 1-01-00010 -А ", отбелязва централната банка.

Преди това акционерите на " Аерофлот " на изключително заседание взеха решение да усилят уставния капитал на компанията с до 1,7 милиарда рубли посредством в допълнение разпространение до 1,7 милиарда елементарни акции. В този случай цената на една акция ще бъде избрана по-късно от борда на шефовете на " Аерофлот ".

Руското държавно управление по-рано утвърди спомагателна емисия акции на " Аерофлот ", при изискване че държавният дял в самолетната компания остава най-малко 51,17%. Сега тя е 51,2%, напомня изданието. 

Министърът на превоза Евгений Дитрих съобщи, че " Аерофлот " работи по проект за в допълнение финансиране, което може да бъде събрано на пазара или благодарение на страната в поддръжка на оперативните действия. По-рано ВТБ обяви, че ще прегледа опцията за вложение в " Аерофлот " в границите на спомагателния брой излъчвания. Руският фонд за директни вложения уточни, че фондът, дружно с интернационалните сътрудници, изследва опцията за вложение в " Аерофлот ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР