Банката на БРИКС, известна като Нова банка за развитие (НБР),

...
Банката на БРИКС, известна като Нова банка за развитие (НБР),
Коментари Харесай

Банката на БРИКС цели да предостави заеми в размер на $5 милиарда през 2024 година

Банката на БРИКС, известна като Нова банка за развиване (НБР), си е сложила за цел да даде заеми в размер на $5 милиарда през 2024 година

Джоу Сянву, вицепрезидент на банката, разгласи проектите на НБР да засилва активността си след интервала на релативно безучастие по време на пандемията COVID-19. След забавянето на темповете на разпределяне на заеми след 2020 година, в този момент НБР набира скорост.

“По време на пандемията активността ни беше ненапълно наранена, само че в този момент се връщаме на верния път ”, съобщи Джоу пред Reuters . Той също по този начин удостовери, че членовете на БРИКС Индия и Китай са най-големите получатели на заеми за своите планове за развиване на инфраструктурата. Индия, да вземем за пример, усъвършенства инфраструктурата си с съвременни влакове, железопътни линии и автомагистрали.

По-голямата част от вложенията на банката са постъпили в Индия и Китай, което се дължи на мощния напредък на двете стопански системи в границите на блока БРИКС. Тази наклонност допуска, че погасяването на заемите може да бъде по-управляемо, което ще улесни постигането на задачата на НБР за постигане на $5 милиарда в заеми до 2024 година

Джоу разкри още упованията на НБР за растеж на китайската стопанска система и Брутният вътрешен продукт с над 5% през 2024 година, което съответствува с прогнозите на държавното управление в изискванията на стопански взрив в страната. По сходен метод стопанската система на Индия също бележи забележителен напредък, като нейният Брутният вътрешен продукт нараства с към 6% годишно.

Както Индия, по този начин и Китай са стопански системи, които надминават Съединени американски щати и западните страни във връзка с Брутният вътрешен продукт и паритет на покупателната дарба (ППС). Това развиване трансформира БРИКС в сериозен кандидат за финансовата система на Съединени американски щати, подхранван от забележителния напредък на стопанските системи на нейните членове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР