Банката мобилизира привлечен ресурс в размер на 1,7 млрд. евро

...
Банката мобилизира привлечен ресурс в размер на 1,7 млрд. евро
Коментари Харесай

ББР с първа програма сред насърчителните банки в ЕС за подкрепа на малкия бизнес

Банката активизира притеглен запас в размер на 1,7 милиарда евро за допълнение на избавителната стратегия на държавното управление
До две седмици ще проработи държавната стратегия за поддръжка на бизнеса и физическите лица в неплатен отпуск. Това ще стане след увеличението на капитала на банката, което се чака до дни. Финансовата институция към този момент обработва първите постъпили претенции и по личната стратегия за микрокомпании, потърпевши от COVID-19, разгласи Главният изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев по време на брифинг през днешния ден.
Финансовият запас ще обхване най-засегнатите браншове от пандемията, в това число и еднолични търговци, занаятчии, аграрни производители и самоосигуряващи се лица, чиито бизнес е усложнен поради изключително състояние. Това е първата лична стратегия измежду насърчителните банки в Европейски Съюз за поддръжка на потърпевшите компании от пандемията от COVID-19, която е допълваща напъните на българското държавно управление.
ББР е една от дребното банки с съответни оферти, които действително ще поддържат бизнесмените в рецесията, съобщи Стоян Мавродиев. За да облекчи комерсиалните банки, ББР ще поеме по-голям от нормалния риск по гаранционните си стратегии, като ще покрива до 80% от риска по заемите, които ще се отпускат. Отново в поддръжка на комерсиалните банки е и мярката за обезпечаване на ликвиден запас посредством посредническо изкупуване на проблематични вземания.
„ Ролята на ББР в тази спешна обстановка е от извънредно значение. Банката активизира целия си притеглен запас да даде съответни решения на бизнесмените и ограниченията, които обявихме тази заран са първата стъпка към това. Това е първият, само че не и последният сходен инструмент ", съобщи основният изпълнителен шеф.
„ Нашата цел е да работим оптимално в интерес на хората, които сега понасят стопански удар и да помогнем да възстановяват финансовата си обстановка ", добави още Мавродиев.
Ръководството на ББР разгласи, че за интервала на изключителното състояние ще подари заплатите си в поддръжка на здравните заведения в страната и Спешната помощ в София и региона. Финансовата институция е провела и дарителска акция измежду своите чиновници за поддръжка на медиците на първа линия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР