Банка ДСК защити успешно два световни стандарта за сигурност и

...
Банка ДСК защити успешно два световни стандарта за сигурност и
Коментари Харесай

Банка ДСК защити два световни стандарта за сигурност на картовите разплащания

Банка ДСК отбрани сполучливо два международни стандарта за сигурност и сигурност на картовите преводи и разплащания в интернет – PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) и PCI 3DS (Payment Card Industry 3-D Secure).

Международният стандарт за сигурност на картовите преводи PCI DSS включва лист от условия в шест съществени области - създаване и поддържане на сигурна мрежа, отбрана против кражба на данни, създаване и поддържане на стратегия за ръководство на уязвими места, използване на ограничения за надзор на достъп, наблюдаване и тестване на мрежата, и поддържане и използване на политика за осведомителна сигурност. Съответствието с PCI DSS значи, че ИТ инфраструктурата и употребяваните системи за обработка на картовата информация на Банка ДСК дават отговор на критериите на стандарта и съхраняват по сигурен метод чувствителни данни като номер на карта, годност, код за верификация, имена на клиента, данни, свързани с ПИН кода и други

Въвеждането на стандарта за сигурност на картовите разплащания е от основно значение за Банка ДСК, в това число и в подтекста на идната интеграция с Експресбанк, която се чака да завърши в средата на 2020 година Тогава банката ще обслужва още близо 500 000 клиента с карти, за които доказаната надеждност на картовите разплащания в банката е в допълнение преимущество и гаранция за извънредно потребителско прекарване.

Правилата на стандарта PCI DSS се обновяват непрекъснато, което значи, че Банка ДСК има непрекъснат ангажимент да ревизира постоянно и да следи дали са спазени всички условия за обезпечаване на сигурността на картовите преводи.

Payment Card Industry 3-D Secure (PCI 3DS) е другият сериозен интернационален стандарт за сигурност, предпазен от банката. Като собственик на този документ, финансовата институция подсигурява използване на логичен контроли за сигурност на клиентите, които да поддържат целостта и конфиденциалността на процеса по картовите им разплащания в интернет. Основната цел на PCI 3DS протокола е да улесни и подсигурява сигурен продан на данни сред интернет търговци и клиенти, които употребяват банкови карти като средство за разплащане. И двата документа - PCI DSS и PCI 3DS, са създадени от PCI Security Standards Council. Съветът е учреден през 2006 година от пет международни марката за разплащане - American Express, Discover Financial Services, JCB International, Mastercard Worldwide и Visa Inc., и дава отговор за развиването, ръководството и поддържането на информация за стандартите за сигурност PCI.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР