"Банка ДСК" вдига капитала си с 600 млн. Евро"Банка ДСК"

...
"Банка ДСК" вдига капитала си с 600 млн. Евро"Банка ДСК"
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ №33, четете:

"Банка ДСК " подвига капитала си с 600 млн. Евро

"Банка ДСК " ще усили капитала си с 600 млн. евро. Вече е планувано общо заседание на акционерите, което да утвърди това решение. Но то, въпреки и значима, е чисто процедурна условност, тъй като "Банка ДСК " е еднолична благосъстоятелност на унгарската "Банка ОТП ". Същественото в тази ситуация е, че това нарастване на капитала е знак за цената, която "Банка ДСК " ще заплати, с цел да придобие "Societe Generale Експресбанк " от френската "Societe Generale ". Всичко по тематиката четете в новия брой на вестника!

Нови фондови играчи душат към "Банка Пиреос България "

Процедурата по продажбата на "Банка Пиреос България ", която е благосъстоятелност на гръцката "Пиреос Банк ", навлезе в тъмния откъслек - на надлъгванията. Това, което е известно сега на пазара, е, че продавачът - гръцката "Банка Пиреос ", е одобрил обвързващите предложения, подадени от българската Пощенска банка и от "Българо-американска кредитна банка " (БАКБ), която по информация на в. "БАНКЕРЪ " счита да взе участие в тази договорка дружно с огромния немски капиталов фонд "Шнайдер Брадърс ".

Турция попадна в стихия

Турция попадна в стихия, от която не е ясно по какъв начин ще се измъкне. Под управлението на президента Реджеп Ердоган страната е застрашена от финансов срив, а в това време връзките й с тогавашния й най-съществен съдружник - Съединените щати - доближиха историческо дъно. И въпреки че капитанът на кораба показва убеденост, че ще успее да го измъкне от рисковите води, даже с цената на това да си откри "нови другари ", оптимизмът му не вдъхва доверие. Всичко по тази тематика ще намерите втв вестник "БАНКЕРЪ ".

С цървули през тол системата

След една година - на 19 август, у нас би трябвало да проработи тол системата, която първоначално ще обхване единствено тежкотоварните коли. Представят ни я като панацея - извор на сред 800 млн. и 1 милиарда годишно, с които да се закърпи разрушената пътна мрежа. Премиерът Бойко Борисов даже счита 1.5 милиарда лева, само че към този момент това е по-скоро едно ненужно покривало върху транспортната инфраструктура на страната. Вижте в новия "БАНКЕРЪ "!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР