Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за

...
Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за
Коментари Харесай

Банка ДСК засилва подкрепата за бизнес клиентите си с гарантирани от ББР кредити

Банка ДСК и Българската банка за развиване подписаха съглашение за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на микро, дребните и междинни предприятия (МПС), които изпитват компликации поради епидемията от СOVID-19.
В рамките на съглашението бизнес клиентите в сегмент МПС ще имат опция да аплайват и получат до 300 000 лева заем, а гаранцията ще покрива до 80% от отпуснатите средства. Предложението е годно за компании от всички браншове на стопанската система.
В Гарантирания портфейл могат да бъдат включвани както съществуващи заеми, по този начин и нови заеми за финансиране на ликвидни потребности. Гратисният интервал за заплащания по главница и рента е до 36 месеца за портфейла за нови заеми, а лихвата се дефинира според вътрешните правила на банката.
„ В Банка ДСК познаваме добре потребностите на нашите клиенти с дребен и междинен бизнес, които сега изпитват усложнения в резултат на спиране на активността си, заради изключителната обстановка. За нас е значимо да сме покрай тях и да им предлагаме персонализирани решения. Вярваме, че с присъединението ни към Програма за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на бизнеса, вършим още една значима стъпка в помощ на нашите бизнес клиенти, с цел да могат бързо да преодолеят икономическите провокации и да продължат да се развиват стабилно " разяснява Боян Стефов, изпълнителен шеф и началник на направление „ Корпоративно банкиране " в Банка ДСК във връзка договорката.
Желаещите да се възползват от кредитиране би трябвало да дават отговор на някои условия като спад на оборота след първото тримесечие на 2020 година, съпоставено по отношение на същия интервал в 2019 година, прекъснати доставки от импорт, анулирани контракти за експорт, общо понижение на броя на заетите лица или затворени индустриални уреди, пространства и офиси.
Крайният период за кандидатстване за заем по " Програма за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на микро-, дребни и междинни предприятия (МСП), потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от СOVID-19 " е 23 декември 2020 година
В устрема си да обезпечи непоклатимост, успокоение и сигурност на своите бизнес клиенти, Банка ДСК им даде опция, ако желаят, да се възползват и от различен механизъм за справяне със усложнения - облекчаващи ограничения за отлагане на отговорностите по заеми според „ Ред за отлагане и споразумяване на изискуеми отговорности към Банки ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР