Банка ДСК, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, въведе услуга

...
Банка ДСК, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, въведе услуга
Коментари Харесай

Банка ДСК въвежда услуга за видео жестов превод за клиенти

Банка ДСК, българското дъщерно сдружение на Банка ОТП, вкара услуга за видео жестов превод за клиенти с повреден слух. Проектът е осъществен взаимно с фондация „ Заслушай се “ и платформата „ TotalK “ и започва в пет офиса на банката в страната:

- на ул. „ Цар Калоян “ № 1 в София<!--![endif]--> <!--![if-->

- на бул. „ Искърско шосе " № 7 в София

<!--![endif]--> <!--![if--> <!-- --> <!--[if--> <!--[endif]--> - на ул. „ Христо Г. Данов “ № 6 в Пловдив

<!--![endif]--> <!--![if--> <!-- --> <!--[if--> <!--[endif]--> - на бул. „ Владислав Варненчик “ № 53-55 във Варна

<!--![endif]--> <!--![if--> <!-- --> <!--[if--> <!--[endif]--> - на ул. „ Васил Априлов “ № 12 в Бургас<!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if-->

Специализираната платформа е конфигурирана на таблетни устройства, като обслужването на клиентите се реализира чрез онлайн видео жестов превод в действително време. Връзката сред служителя на банката в съответния клон и преводача е допустима посредством слагане на слушалки към таблета. Така обслужването на хора, за които жестовият език е съществена форма на връзка, протича бързо и елементарно.

За да употребяват услугата, клиентите могат да посетят непосредствено някой от петте клона и да изберат опцията „ Услуги с жестов превод “ от повикващата система, след което ще бъдат поканени на гише, обозначено със специфичен стикер. За по-голямо улеснение, клиентите могат да заявят желанието си да употребяват услугата авансово – посредством мобилно приложение TotalK, налично за Android, а скоро и за iOS. При приемане на сходна поръчка жестовите преводачи уведомяват определеното от клиента отделение на банката и изпращат на клиента неповторим код, който се вкарва на устройството на повикващата система на място в клона на банката.

„ Като обществено виновна компания, Банка ДСК се стреми да подкрепя пълноценното присъединяване на хората с повреден слух в ежедневния живот, в това число посредством улеснение на достъпа им до финансови артикули и услуги. Проектът интегрира опциите и последните трендове в развиването на новите технологии – тактика, която банката следва като част от своята цифрова промяна “, показа госпожа Виолина Маринова, ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

„ Инсталирането на профилираното приложение в клоновете на банката ще улесни доста общността на хората с повреден слух. Радваме се, че в лицето на Банка ДСК откриваме сътрудник със сериозен ангажимент към обществото и грижа за характерните потребности на всеки клиент. Това е значима стъпка в посока еднакъв достъп до услуги и информация, и обезпечаване на повече благоприятни условия за глухите и слабочуващите хора в България “, добави господин Ашод Дерандонян, създател и ръководител на фондация „ Заслушай се “.

За техническата реализация на плана Банка ДСК работи взаимно с платформата „ TotalK “, обществен бизнес за даване на услуги за налична среда на глухите хора в България. По този метод банката се причислява към идеята за отстраняваме на бариерите сред хората с повреден слух и чуващото общество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР