Bank of Japan реши да запази свръхлибералната си парична политика

...
Bank of Japan реши да запази свръхлибералната си парична политика
Коментари Харесай

Японската централна банка запазва свръхлибералната си парична политика

Bank of Japan реши да резервира свръхлибералната си парична политика в опит да преодолее стабилно ниската инфлация и да поддържа стопанската система на страната на фона на напрежението сред водещите международни стопански системи, съобщи ДПА.

Японската централна банка резервира оценката си за положението на националната стопанска система, която е третата по величина в света.

Японската стопанска система се е развивала с сдържан ритъм, в удобен цикъл от приходите до оперативните разноски, макар че износът и производството са били наранени от забавянето в задграничните стопански системи. Това заяви банката след края на двудневното съвещание за установяване на паричната си политика.

Японското държавно управление оповести през вчерашния ден, че износът на страната е понижен със 7,8 % на годишна основа до 5,8 трилиона йени (53,8 милиарда долара) през май за шести следващ месец. Забавянето на китайската стопанска система продължава да подкопава японския експорт, отбелязва ДПА.

Bank of Japan стартира демократична парична политика през април 2013 година, с цел да доближи целево ниво на инфлацията от 2 % за две години.

Потребителските цени през април обаче са нарастнали с 0,9 % по отношение на същия месец на предходната година поради повишението на цените на силата, съгласно държавното управление.

Това е 28-и следващ месец на напредък на този индикатор, заяви министерство на вътрешните работи и връзките на Япония.

Инфлацията обаче е надалеч от целевото си ниво макар дългогодишната демократична парична политика на банката.

Решението на Японската централна банка идва единствено ден, откакто Фед остави главната си рента непроменена в диапазона от 2,25 до 2,5 %.

Фед загатна, че има подготвеност за деяние, цитирайки " несигурността " за икономическата вероятност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР