Bank of England се опитва да намали негативните ефекти върху

...
Bank of England се опитва да намали негативните ефекти върху
Коментари Харесай

Bank of England намали лихвите, за да се противопостави на шока от коронавируса

Bank of England се пробва да понижи отрицателните резултати върху стопанската система от разпространяването на ковид.

Лихвата спада с 0.5 процентни пункта - до 0.25%. Bank of England понижи изненадващо лихвите в отговор на " икономическия потрес " на ковид. Комитетът по парична политика единомислещо реши да намали главния банков лихвен % с 50 базисни пункта до 0.25% на изключително съвещание късно във вторник, оповестява Financial Times. След оповестяването на новината паундът поевтиня по отношение на $ е еврото.

Това е втората огромна централна банка след Федералния запас на Съединени американски щати, която подхваща непредвидени дейности в опит да понижи вредите от епидемията. В четвъртък Европейската централна банка има съвещание, на което се чака също да разгласи стопански ограничения.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Целта

Според Bank of England намаляването на лихвите ще помогне да се резервира доверието на бизнеса и потребителите в сложен миг, ще обезпечи усилване на паричните потоци на бизнеса и семействата, ще докара до понижаване на разноските и ще усъвършенства ликвидността за финансиране. Банката съобщи, че е забелязала " доста утежняване " на апетита към риск и вероятностите за напредък на Обединеното кралство и отбелязва, че индикаторите за неустановеност на финансовите пазари са достигнали " рискови равнища ".

В известието на финансовата институция се споделя, че макар че " мащабът на икономическия потрес " към момента да е доста нерешителен, " интензивността евентуално ще намалее значително в Обединеното кралство през идващите месеци ". Временни, само че обилни спирания на веригите за доставка и по-слабата интензивност могат да свият паричните потоци и да усилят търсенето на краткосрочни заеми от семействата и за оборотен капитал от фирмите, считат от банката. " Подобни проблеми евентуално ще бъдат най-големи за по-малкия бизнес. Този стопански потрес ще засегне както търсенето, по този начин и предлагането в стопанската система. "

Новият бюджет

Намалението на лихвите става в деня, когато новият финансов министър Риши Сунак се готви да разгласи най-големите обществени вложения от 30 години при представянето на бюджета. С него би трябвало да се постави завършек на строгите икономии от последните години в изискванията на овакантяване на страната на Европейския съюз и битката с резултатите от разпространяването на ковид. В кратковременен проект ще бъдат увеличени разноските за Националната здравна система, с цел да се оправи с ковид, което в допълнение ще усили дефицитът.

Макар и още никой да не видял бюджета черно на бяло, от министерството на финансите са съобщили, че в него са заложени най-големите равнища на вложения от 1955 година насам, като става дума за над 600 милиарда паунда за петте години в границите на този парламент. Това значи три пъти повече вложения, в сравнение с за последните 40 години в пътния и железопътния превоз, в жилищното строителство, широколентов интернет и изследователска активност.

Предложеното на финансовия министър за големите вложения ще се финансира най-много посредством заеми - застрашаващи способността на държавното управление да извършва фискалните правила, избрани от него единствено преди четири месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР