Bank of Cyprus е уведомила руските си клиенти, че сметките

...
Bank of Cyprus е уведомила руските си клиенти, че сметките
Коментари Харесай

Bank of Cyprus закрива сметките на руските си клиенти: Forbes

Bank of Cyprus е уведомила съветските си клиенти, че сметките им ще бъдат закрити, заяви Forbes, базирайки се на Main Partner Trust, компания, която дава правни и финансови услуги в Кипър.

Съобщава се, че информацията е била доказана от неназован източник от банковия бранш на страната.

Според Альона Сахарова, непослушен шеф на Main Partner Trust, съветските клиенти на Bank of Cyprus, най-голямата банкова институция в страната, са почнали да получават уведомленията преди няколко дни.

В писмата клиентите се уведомяват, че сметките им ще бъдат закрити в границите на два месеца от уведомлението, защото потребителските им данни не дават отговор на така наречен условия " Познай своя клиент " (KYC).

Фирмата също по този начин съобщи, че измежду аргументите за закриване на сметките може да бъде съветско данъчно престояване или приход от глобен бизнес в Русия.

Сметките могат да бъдат закрити и на руснаци, които имат по този начин наречените " нетипични " позволения за престояване в страната, като да вземем за пример Digital Nomad или категория F. Последното нормално се дава на хора, които имат и разполагат изцяло и свободно с обезпечен годишен приход, задоволителен за обезпечаване на заслужен живот в Кипър.

Според източник от банковия бранш Bank of Cyprus не е единственият заемодател в страната, който закрива сметки на руснаци. Местните дъщерни сдружения, в това число подразделенията на гръцката Hellenic Bank и Alpha Bank, също вършат това.

Съобщава се, че този ход се дължи на опасенията за попадане под глобите на Съединени американски щати, свързани с бизнес с съветски клиенти.

Кипър е прочут със слабия си контрол върху банковото дело и финансовите услуги, което му е спечелило доста рецензии в Европейски Съюз като леговище за пране на пари.

През януари финансовият министър на страната съобщи, че управляващите са замразили към 1,5 милиарда евро (1,6 милиарда долара) в депозити и активи, свързани с Русия, в сходство със глобите на блока против Москва.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР