Bank of America Corp. повиши прогнозата си за цената на

...
Bank of America Corp. повиши прогнозата си за цената на
Коментари Харесай

BofA: Златото може да достигне $3 000

Bank of America Corp. увеличи прогнозата си за цената на златото в идващите 18 месеца до $3 000 за унция - над 50% повече от предходния връх. Докладът на банката е озаглавен " Фед не може да печата злато ", написа Bloomberg.

Анализатори на институцията, в това число Майкъл Уидмър, покачват прогнозата от $2 000 до $3 000. Заради пандемията политици и централни банкери наливат големи фискални и парични тласъци, с цел да подкрепят стопанските системи.

" Със спад на стопанската система, растеж на фискалните разноски и удвояване на салдото на централните банки, фиатните валути ще бъдат под напън ", показва отчетът. " Инвеститорите ще се насочат към златото ".

BofA чака златото да доближи междинна цена от $1 695 тази година и $2 063 през 2021 година Рекордът от $1 921,17 бе подложен през септември 2011 година Във вторник спот цените са към $1 680, растеж от 11% от началото на годината.

Силният $, понижена волатилност на пазарите и по-ниско търсене на бижута в Индия и Китай остават спънки през златото, показват още от банката. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР