Баници въртят и чушки пълнят първите у нас жени с

...
Баници въртят и чушки пълнят първите у нас жени с
Коментари Харесай

Джендърите Кристина и Мариама въртят баници и пълнят чушки в Паламарца

Баници въртят и чушки пълнят първите у нас дами с приет брак в поповското село Паламарца. Съселяните им намират Кристина и Мариама за образцови съседи, а двете виждат бъдещето си напълно в България, оповестява " Телеграф “.  

" Не крадат, не се напиват, не вършат проблеми. А какви ги правят в персоналния си живот си е тяхна работа, разяснява Борко, служащ в кметството в поповското село Паламарца. Кристина и Мариама са намерили своето парченце от парадайса в може би най-различното село в България – Паламарца, а в него се влиза през дребна зелена врата с надпис “Viva la vida ". Двете са дружно от 14 години.  

През 2011 година работата отвела Мариама за три години на работа във френското посолство в Букурещ, с нея е и половинката ѝ Кристина – чилийка по рождение, гражданка на Австралия. Кристина работела на свободна процедура. В свободното си време обикаляли забавни места и по този начин разбрали за къщата за посетители на Крис и Клер в българското село. Решили да прекарат там рождения ден на Мариама през октомври 2013. Върнали се в селото още шест пъти като посетители, с цел да дойдат и седми път през 2014, когато приключил мандатът на Мариама в Букурещ. Привлекли ги цветовете на другите сезони, позитивното отношение на хората, фолклорните групи, мастър класовете по готвене на локални гозби у Крис и Клер. Баницата и пълнените пиперки научили да вършат още при първото си идване.  

" Всяка заран в 9.30 чуваш по улицата кравите, овцете да слизат надолу и към 17-17.30 вечерта се прибират назад. Като ги чуем заран, знаем, че към този момент е 9.30 “, споделя Мариама.  През 2016 година двете публично си споделили " да “, откакто Франция въвела в своето право браковете за двойки от един и същи пол. Първото си позволение за престояване в България Кристина получила без проблем в сходство с българското и европейското законодателство като неевропейска " брачна половинка “ на жител на Европейски Съюз.  

Присъствието на Мариама и Кристина не пречи на селяните от Паламарца. " Хай, Гошо! “, провиква се през оградата Кристина. Гошо е селският кмет Георги Георгиев. Двете дами правят оценка поддръжката му и виждат в негово лице първия селски кмет, който е подкрепил еднополов брак.  Двете виждат бъдещето си в България. Делят живота си сред селската къща и апартамент в София, където Мариама работи като правист с публични институции и неправителствени организации в областта на отбраната на децата. Кристина желае да научи български, към този момент има оферта от огромна българска компания за работа, където ще са изгода френският и испанският, които владее чудесно. Изпуснала е три други оферти поради казуса с пребиваването си.   Мечтае за вегетарианско кафене в селото, за добра работа в столицата, добър български език, доста другари и лично радио предаване. Но и двете са безапелационни – в България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР