Баница от бутер тесто с нежен ванилов крем! Десертът е

...
Баница от бутер тесто с нежен ванилов крем! Десертът е
Коментари Харесай

Баница от бутер тесто

Баница от бутер тесто с гальовен ванилов крем!

Десертът е безумно апетитен, гальовен, топи се в устата. Горещо го предлагам на всички, несъмнено би трябвало да го опитате!

Съставки:
За тестото:
550 г брашно
1 ч. л. суха квас
250 мл мляко
1 яйце
1 щипка сол

За крема:
500 мл мляко
1 бр. яйце
200 г захар
50 г масло
3 с. л. нишесте
1 бр. ванилова захар

За намазване:
1 яйце

Приготвяне:
Първо би трябвало да приготвите бутер тестото. Смесете сухата квас с пресятото брашно, прибавете яйцето, щипка сол, изсипете топлото мляко.

Омесете тестото. Поставете тестото върху маса, поръсена с брашно и го разделете на две равни елементи. След това разточете всяка част допустимо най-тънко.

Разделете маслото на половина. Разпределете едната половина върху разточеното тесто. Навийте двете части тесто на охлюв. Увийте всеки охлюв в транспарантно фолио или в торбичка и оставете в ледник за най-малко 2-3 часа.

Докато тестото се охлажда, пригответе крема. В купа смесете захарта, ваниловата захар, нишестето, яйцето, половината мляко. Разбъркайте до гладка примес. Сложете останалото мляко на котлона. След това изсипете яйчената примес в горещото мляко и разбърквайте непрестанно с бъркалка.

Веднага откакто в млякото стартират да се появяват мехурчета, намалете котлона до най-малко и разбърквайте непрестанно с бъркалка, до момента в който сместа се сгъсти добре, след което свалете от котлона.

Добавете масло към горещия крем и разбъркайте, до момента в който се разтопи изцяло. Покрийте крема със стреч фолио, тъй че да прилепне непосредствено върху повърхността на крема и оставете да се охлади до стайна температура.

Извадете тестото от хладилника, разточете го бързо, с цел да предотвратите омекване на маслото. Разточете единия охлюв на кръг с 2-3 сантиметра по-голям от диаметъра на формата за печене.

Поставете първия по-малък кръг тесто на дъното на формата, по периметъра, с цел да оформите идентични страни. Отгоре изсипете сварения и охладен крем и заравнете добре. Разточете втората част от тестото и поставете върху крема. След това пъхнете горната кора под долната. Прободете няколко пъти с вилица, с цел да излезе въздухът. Намажете горната част на баницата с разрушено яйце или подсладено мляко.

Вижте още: Десерт с кафе

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 25-30 минути, до приемане на румена коричка. След изпичане оставете баницата да се охлади изцяло във формата. Едва тогава нарежете.

Споделете тази рецепта за баница от бутер тесто с приятелите си! Нека и те да я подготвят.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР