Баничките, пиците и шопската салата, които си хапваме навън, често

...
Баничките, пиците и шопската салата, които си хапваме навън, често
Коментари Харесай

Банички и пици тъпкани с палмово масло от борсата

Баничките, пиците и шопската салата, които си хапваме на открито, постоянно са с имитиращи млечни артикули закупени непосредствено от борсата, вместо сирене, създадено от мляко, научи „ Монитор “.
Основната причина е стремежът на търговците да бъдат конкурентни. На борсите, откъдето се доставят множеството заведения, цената на имитиращите артикули е 2,90 лева./кг, а на естественото бяло саламурено сирене към 8 лв. или над 2,5 пъти повече.
„ В баничка или шопска салата в заведението мъчно можем да разберем по усета дали са ни пробутали сирене менте. В същото време в публичното хранене - заведения за хранене, столове, лечебни заведения, учебни заведения контролът е доста слаб. В България в публични заведения и в учебните заведения и детските градини могат да вършат инспекции единствено от организацията по храните, само че не и потребителските организации “, споделя Богомил Николов, изп. шеф на Асоциация „ Активни консуматори “. По думите му в суперите към този момент мъчно може да се откри имитиращ артикул, а на тържищата го има, тъй като от там купуват заведенията за хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР