Бангеев Борислав Бангеев е новият главен риск директор и член

...
Бангеев Борислав Бангеев е новият главен риск директор и член
Коментари Харесай

Борислав Бангеев е новият главен риск директор и член на УС на УниКредит Булбанк

Бангеев Борислав Бангеев е новият основен риск шеф и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Кандидатурата на Борислав Бангеев за член на УС е утвърдена от Българска народна банка и е гласувана от Надзорния съвет на УниКредит Булбанк.

Борислав Бангеев пое позицията от Теодора Петкова, която от началото на май е ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

Преди да поема поста на основен риск шеф и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Борислав Бангеев беше световен шеф на ръководство Кредитни преводи с финансови институции, банки и страни (ФИБС) в УниКредит СпА, част от Глобални кредитни преводи. Неговите отговорности включваха ръководството на кредитния риск на банките, небанковите финансови институции и портфейла от държавни скъпи бумаги на УниКредит Груп, в това число съгласуваност на трите хъба в границите на УниКредит СпА, УниКредит Банк АГ и УниКредит Банк Аустрия АГ. Той е член на комитета по кредитни преводи на Групата и на комитета по дългови финансови пазари.

“Бих желала да поздравя Борислав за поемането на нова управителна роля. Неговият избор още един път потвърди способността на УниКредит да свързва потребностите от развиване на бизнеса и на хората си. Убедена съм, че неговият многообразен опит ще продължи да направлява сполучливото развиване на дирекция Риск в УниКредит Булбанк”, разяснява Теодора Петкова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

„ За мен е чест да приема предоставената ми опция. Подхождам към това ново предизвикателство с възторг и ще се стремя, с екипа на УниКредит Булбанк да продължим дружно да надграждаме сполучливия резистентен модел на напредък на банката като водещата банкова финансова институция в България “, сподели Борислав Бангеев.

Борислав стартира своята кариера в банката като мониторинг управител Банкиране на дребно в дирекция Управление на риска след стаж в отделите Кредитиране на физически лица и Продуктово развиване. От октомври 2007 година до май 2010 той е управител по кредитна политика, артикули и процедури в УниКредит Булбанк. През май 2010 година Борислав стартира да гради своята интернационална кариера в УниКредит СпА като бизнес управител в звено „ ФИБС & Kредитен риск в комерсиалния портфейл “ в Мюнхен, Германия, където интензивно спомага за въвеждането на колективен централизиран метод в ръководството на кредитния риск за този сегмент. През май 2012 година става вицепрезидент и бизнес управител и управител по ръководство на смяната в Търговски риск на Групата в Милано, Италия, натрупвайки скъп опит в пазарен риск посредством плановете за въвеждане на груповите вътрешни модели за оценка на пазарен риск и кредитен риск в интервенции с деривати. През септември 2013 година се причислява още веднъж към ФИБС, консолидирайки своята експертиза и заемайки последователно възходящи управнически позиции като началник на „ Основни пазари на Групата “ и от март 2016 – първи вицепрезидент и Директор Кредитиране на ФИБС. През октомври 2017 година Борислав Бангеев заема позицията на Глобален Директор на Управление Кредитни преводи с Финансови институции, банки и страни (ФИБС) в УниКредит Груп, ръководейки екип от над 100 висококвалифицирани специалисти в три сдружения на групата, виновни за разбора на кредитния профил, кредитирането, мониторинга и ръководството на необслужвани експозиции в този значим сегмент на институционални клиенти. Борислав е магистър по финанси и банково дело от Софийския Университет „ Св. Климент Охридски “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР