Баневи. Дума: 7 обвинения срещу Баневи Наказателната отговорност от Николай

...
Баневи. Дума: 7 обвинения срещу Баневи Наказателната отговорност от Николай
Коментари Харесай

7 обвинения срещу Баневи; Стартира пълна проверка на завод Арсенал за незаконни оръжия

Баневи.

" Дума ":

7 обвинявания против Баневи

Наказателната отговорност от Николай Банев и Евгения Банева ще бъде търсена по 7 обвинявания - за закононарушения от общ темперамент, оповестяват от профилираната прокуратура. Първото е за управление от Банев на проведена незаконна група и за присъединяване на Банева в същата група. Друго обвиняване е за длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на " Полимери " АД, " Елма " АД, " Химически цех Панайот Волов " АД и " Топлофикация Казанлък " АД в общ размер на 84 682 896 лева За отбягване на заплащане на данъчни отговорности в размер на 231 052 лева като ръководещи " Полимери " АД, в размер на 1 515 235 лева като ръководещи на " Партнърс комерс " ЕООД и 2 623 816 лева като ръководещи " Елма " АД. Семейството е упрекнато и за пране на пари в изключително огромни размери - 589 811 132 евро и 225 000 лв., както и за държане на огнестрелни оръжия и муниции.

Няколко часа по-рано Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани с два разнообразни полета до София. Очаква се през днешния ден профилираната прокуратура да изиска от Специализирания углавен съд най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на семейство Баневи. Минути по-късно в обществените мрежи се появиха записките на Банев от френския арест, писани през последния месец и половина.

Закон.

" Сега ":

Законът за персоналната помощ скара депутатите и на финалната права

Парите за персоналната помощ ще бъдат трансферирани от държавния бюджет към общественото министерство, а от месечната помощ за деца с тежки увреждания, които употребяват услугата персонален помощник, ще се приспадат до 380 лв., т.е. съгласно получените часове асистентска помощ. През идващите две години персоналната помощ ще бъде лимитирана до три групи хора с увреждания - хора с 90 и над 90% увреждания и право на персонална помощ, деца с 50 и над 50% увреждания с право на персонална помощ и деца с над 90% увреждания (без право на персонална помощ). Това гласят дефинитивно признатите на второ четене в пленарна зала текстове на Закона за персоналната помощ, който стигна до финалната права след доста митинги, бурни полемики и голям брой редакции, като сътвори напрежение и словесни конфликти и на последното съвещание.

Новият нормативен документ, който беше признат по гледище на майките от самодейността " Системата ни убива ", дава право на персонална помощ на хората с трайни увреждания въз основа на самостоятелната оценка на потребностите им, както и правото сами да избират персоналния си помощник.

Проверка.

" Монитор ":

Стартира цялостна инспекция на цех " Арсенал " за противозаконни оръжия

Пълна инспекция на цех " Арсенал " започва след акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата, след откриването на огромен брой противозаконни оръжия и муниции. Разследващите ще ревизират, дали няма канал за произвеждане и изнасяне на автомати, револвери и заглушители и дали оръжията не са предопределени за тероризъм.

Един от арестуваните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити голямо количество оръжия и муниции, оповестява NOVA. През 2008 той е бил задържан, а в дома му са открити оръжия и опиати. Обиск е изработен и в склад в селото.

Все още няма изказване от цех " Арсенал ", защото нямало питане към специалистите на оръжейното дружество, дали откритото оръжие е създадено там.

Ограда.

" Дума ":

Симеонов призна за падналата ограда на границата

Участък от към 30-40 метра от оградата с Турция е отвеян, работи се по възобновяване й. Това призна през вчерашния ден водачът на НФСБ и народен представител от " Обединени патриоти " Валери Симеонов. Както ДУМА първа писа, националният представител от Българска социалистическа партия Николай Цонков разгласява в обществените мрежи фотоси, на които се вижда падналата ограда. Симеонов изясни пред публицистите, че на такива места се слагат 24-часови постове до премахване на казуса. Той даже прикани Българска социалистическа партия да сезира прокуратурата. " Всеки има право да подаде сигнал при положение, че счита, че има нарушаване. Снимките са ми известни и са същински. Известно ми е мястото. Може би е належащо да се даде малко разяснение защо става въпрос ", изясни Симеонов.

Оградата е отнесена в сектор, наименуван " Дълбок дол ", който се намира южно от Сливарово, описа националистът. Самото название на местността приказва, че става въпрос за бездънен дол. Оградата е пометена на 28 ноември, когато в региона падна мощен дъжд ", разяснява Симеонов. Той иронично посочи, че оградата не е направена към " Св. Александър Невски " на жълтите павета, а на извънредно насечен терен и предизвести, че не може да се подсигурява, че и в бъдеще няма да има такива събития.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР