Бандити са разбили паметника на гроба на Стефан Стамболов на

...
Бандити са разбили паметника на гроба на Стефан Стамболов на
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО сигнализираха за вандализъм на Централни гробища

Бандити са разрушили паметника на гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски гробища и са откраднали бронзовия бюст. Оказва се, че и гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посягане. За това подадоха сигнал в централата на Вътрешна македонска революционна организация жители, които през вчерашния ден са минали около гроба на Стефан Стамболов.

Общинският консултант Карлос Контрера остро е сложил въпроса за сигурността в гробищните паркове и по какъв начин е допустимо инцидентно да разбираме, че гробовете на Стефан Стамболов и Каблешкови са поругани. Според него има доста сериозен недостатък със сигурността в гробищните паркове, макар положените старания до в този момент.

„ Директно декларирам, че случилото е неприемливо и имаме грамаден неуспех на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в региона му), както и на охранителната компания. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има защита. Питам аз какво вършат тези полицейски патрули и къде са те, когато вандалите вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк. За мен това е тотална издънка и на охранителна полиция към Второ районно ръководство, и на частните охранители. Въобще защо са там и какъв е резултатът от активността им. Като виждам резултатите мога да кажа, че имитират активност “, разяснява проблема Карлос Контрера.

Според него полицейските патрули не се оправят с вихрещите се по софийските гробища цигански банди. Има отчитане на доста активност, мероприятия и профилирани полицейски интервенции, само че известните на полицията тартори и техните подчинени не престават да върлуват из гробищните паркове. Според представителя на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване най-вече са проблемите на централните гробища. Ставало дума за не повече от 40-50 души, известни на полицейските патрули, които от години чупят монументи, правят измами из гробищата, прилъгвайки опечалени да им поправят паметника, който самите роми преди този момент са счупили. Имамите достигали до десетки хиляди левове. Карлос Контрера е безапелационен, че главната виновността за тази обстановка пада върху неприятната организация на полицейската защита.

„ Знае се, че регионът е рисков, само че какво като го знаят, патрулите минават и отпътуват. Частната охранителна компания също не се оправя. Няма място за оправдания. От години работят на гробищата, познават обстановката. Няма обаче по какъв начин да има качествена защита с малко хора, някои от тях на напреднала възраст “, приключва Контрера.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да се ускори защитата, да се организира следствие кой не си е приключил работата и да има осъдени и уволнени. Според воеводите охранителната компания би трябвало да покрие и всички вреди, а в къси периоди упорстват да се изгонят всички бандити от гробищните паркове, които полицията добре познава, само че необичайно за какво толерира.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР