Бандитът, който нападна, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в

...
Бандитът, който нападна, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в
Коментари Харесай

Бандитът, нападнал 82-годишния бай Георги, предварително отрязал кабелите за тока в къщата

Бандитът, който атакува, преби и ограби 82-годишния Георги Вачев в дома му в град Славяново, авансово е отрязал кабелите на електрозахранването в жилището. Това научи Actualno.com от кмета на Славяново - Христо Таренгов.
Както към този момент съобщихме, чиновници на полицейското ръководство в Славяново са задържали 36-годишен мъж, пребил грубо възрастния мъж и откраднал от вкъщи му 120 лева . Нападателят е рецидивист - лежал е в пандиза за грабежи. Влязъл през незаключена врата и след закононарушението избягал в незнайна посока. Пострадалият потърсил помощ на тел. 112. Настанен е в болница без заплаха за живота.
На хванатия за нападението е наложена 72-часова мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По думите на сина на Георги Вачев, рецидивистът опитвал да залъгва остарели хора , че ще ги гледа и надлежно по-късно ги обирало. Имало даже случай, при който колкото да бил изпъден от парцел, в който се настанил.
„ Задържаният е Бисер Симеонов. Лежал е по затвори. Не знам дали в действителност е предложил на възрастни хора да им оказва помощ, а по-късно ги обирал. Това, което се е случило с бай Георги, е немислимо. Той е добър човек, говорили сме доста пъти с него, не е споделял да се опасява от нахлуване. Синът му и внукът му живеят в Козлодуй. И двамата бяха дейни спортисти – упражняваха кикбокс. Синът Иван на другия ден след нападението ме потърси да му спомагам ЧЕЗ да възвърне електрозахранването от дирека към къщата. Кабелите са отрязани преди закононарушението. Вероятно причинителят ги е отрязал “, описа Христо Таренгов.

„ Делото с наше искане за налагане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на задържания за закононарушението още не е планувано в съда “, заяви за Actualno.com наблюдаващият прокурор Нанка Рачева.
Държавното обвиняване заяви на уеб страницата на Върховна касационна прокуратура /ВКП/, че арестуваният е посочен от потърпевшия като причинител на закононарушението. Арестуваният е осъждан неведнъж за умишлени закононарушения от общ темперамент. Извършен е оглед на местопроизшествието, както и претършуване в дома, населяван от 36-годишния причинител. При претърсването са конфискувани облеклата, с които той е бил при осъществяване на закононарушението.
„ Извършителят е притеглен като обвинен за обир на 120 лв., осъществен при изискванията на рисков рецидив. Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Извършено е освидетелстване на обвинения и са взети мостри за относително проучване. По досъдебното произвеждане следва да бъдат назначени ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза и разпити на очевидци “ – пиша още в уеб страницата на ВКП.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР