Бандата “Заводски строежи събра над 5000 лева на благотворителен концерт

...
Бандата “Заводски строежи събра над 5000 лева на благотворителен концерт
Коментари Харесай

Благотворителен концерт на рок бандата „Заводски строежи събра над 5000 лв. за българските училища в Албания

Бандата “Заводски градежи ” събра над 5000 лв. на благотворителен концерт за българските учебни заведения в Албания. Пловдивският състав имаблизо 10-годишна история, катодвама от музикантите са приети в своята област лекари. Соло китарист на “Заводски градежи ” еортопедът Д-р Кирил Стоянов, а барабанист на бандата е съдовият хирург от УМБАЛ " Св.Георги " доктор Красимир Вакрилов, който взриви публиката със солото си на хитовото парче " Paradise City " на Guns N` Roses. В благотворителния концерт, който продължи повече от два часа в пловдивски клуб в петък вечер, се включиха и децата на музикантите, които свириха на електронно пиано и барабани.



Инициативата е на група пловдивчани в града, а със средствата ще бъде обзаведена компютърна зала за българските деца от учебното заведение в Гора, Албания,обясни предприемачът Росен Мавродиев.Това е второто сходно начинание, като концепцията да бъдат закупени компютри и за още едно българско учебно заведение там.

Благотворителната идея " Дарение за българските учебни заведения в Албания " поддържаха лекари, политици, публицисти, пловдивски рокери от разнообразни клубове идесетки фамилии - фенове на рока, които участваха дружно с децата си.



Българите в Албания са над 120 000, като доста от тях живеят в разнообразни села в Източна Албания. Вече действат няколко неделни учебни заведения. Политиката на МОН е тяхната активност да се разшири, защото Албанияподкрепя учениците от българското национално малцинство.Има концепция учители, които имат сертифицирано право да преподават в учебните заведения там, да получат спомагателна подготовка в българските университети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР