Бандата с трюфелите, както стана известна в Пазарджик, е замесена

...
Бандата с трюфелите, както стана известна в Пазарджик, е замесена
Коментари Харесай

Смразяващо разкритие: Бандата, изпрала 50 млн. лв. с трюфели, замесена в убийството на политик!

Бандата с трюфелите, както стана известна в Пазарджик, е забъркана в още доста незаконни схеми. Лидерът й Иван Лулчев (47 г.) е бил закрилян дълго време от началника на полицията в града Петко Шотлеков. След преназначението му в Панагюрище излязоха много истини за бандата.

Помощниците на Лулчев са Ивайло Папазов и Данаил Борисов. Последният е някогашен сподвижник на Божидар Кузманов – Божо Кравата, прочул се с престрелката с Митьо Очите през 2018 година

Тези хора въртят далавери за милиони и до неотдавна Министерство на вътрешните работи им помагаше да избегнат пандиза. След назначението на Иван Зеленков за началник на полицията в Пазарджик разкритията за въпросната тайфа следват едно след друго.

Интересен факт е, че Лулчев не е бил под чадъра единствено на Шотлеков, само че и на някогашния шеф на РЗБОП Георги Грозданов.

Бандата употребява мнима търговия с трюфели, с цел да изпира пари от разнообразни „ мокри “ поръчки и далавери. Лулчев основал компания за трюфели, която се оказва куха. Съмненията на проверяващите са, че са изпирани милиони от трафик на дрога.

Дейността на незаконната организация започва преди към 2 години. За този интервал са били изпрани посредством бели и черни трюфели близо 50 млн. лева, което е скандално.

Най-скандалното е, че това се е случило благодарение на полицията. В коя естествена страна може да се случи сходно нещо, се пита в загадката. Определено България не наподобява измежду естествените.

Бандата с трюфелите обаче е много по-криминална от предстоящото. Оказва се, че тя не борави единствено с дрога, а взе участие и в убийства. Твърди се, че точно членовете на тази организация стоят зад убийството на общинската съветничка на Пазарджик Татяна Стоянова.

На 10 януари 2015 година общинарката бе убита с 6 патрона, а измежду обвинените са точно Лулчев и Борисов, преди да стартират схемата с трюфелите.

Версиите за претекстовете са две. Според първата 34-годишната Стоянова е взела пари за нещо, което не е изпълнила. Според втората пък Татяна си е правила работата съзнателно и е засегнала стопански ползи на Лулчев.

Счита се, че Иван Лулчев е непосредствен и до през днешния ден с Божо Кравата, който едвам не умъртви Митьо Очите. Той му е помагал освен с далаверите с трюфелите, само че най-вероятно и в убийството на съветничката.

Помощникът му Данаил Борисов към този момент е лежал в пандиза. Преди 9 години полицията разрушава фермата му за марихуана, където са открити 230 кг. опиати. Той е наказан на 5 година затвор, само че лежи едвам 3. 5 години за 230 кила дрога – скандално правораздаване!

В момента 47-годишният Лулчев и Борисов са погнати от органите на реда и криминалистите, откакто чадърът над тях падна. Дали ще има подобаващи присъди, не е ясно, само че очакванията са дребни, тъй като в тази страна нарушителите се толерират, а след това се чудим за какво не ни пускат в Шенген.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР