Бандата на Наглите действала от 2007 до края на 2009

...
Бандата на Наглите действала от 2007 до края на 2009
Коментари Харесай

Най-страшните бандити, отвличали бизнесмени в България, излизат от затвора – били се превъзпитали

Бандата на Наглите работила от 2007 до края на 2009 година, когато са задържани 28 души по огромното следствие за серия от отвличания, е на път да излезе предстрочно от пандиза.

Сред жертвите на закоравелите нарушители са предприемачите Киро Киров, Ангел Бончев и брачната половинка му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето на разстреляния сикаджия Иво Марков­Джорджио, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.

7 години след ареста на бандата и 3 години след окончателните присъди Ивайло Евтимов­-Йожи и Любомир Димитров-­Гребеца са стопили присъдите си с труд и се превъзпитали. Администрацията на пандиза ги предложила за условно предварително освобождение, оповестява „ 24 часа” .

Така на процедура половината от групата на Наглите към този момент е изтърпяла ефикасното си наказване ­ 7 година и половина след арестите и тъкмо 3 година след окончателните им присъди от Върховен касационен съд. В пандиза към момента са другите двама ­ Прокопий Прокопиев­ - Поли Културиста и Даниел Димитров­ - Данчо Релето. За тях не са постъпвали оферти от администрацията на пандиза за предварителното им освобождение. За Гребеца и Йожи обаче това е реалност.

Любомир Димитров ­- Гребеца е обвиняем за две убийства, осъществени през 2008 година Юрист изяснява, че няма нищо необичайно в процедурата, която била по закон.

Ивайло Евтимов – ­Йожи, което бе наказан на 18 година затвор. се трудел усърдо в пандиза и за всеки 2 отработени дни му се зачитат 3 от присъдата. Към май 2 017 година от 18­-те години са му останали 7 година, 1 м и 29 дни. Това е повече от 1/2 излежано в пандиза, което пък е причина да изтърпи наказването си условно, само че на независимост.

Това предложение направил началникът на Централния софийски затвор, а специфична комисия е решила, че Йожи се е превъзпитал и има позитивна смяна в държанието му. Освен това интензивно се трудел, взел участие в обучителни и спортни стратегии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР