Руските хакери, които подкрепиха войната в Украйна и се насочиха към болници в Обединеното кралство по време на пандемията от COVID, са засегнати от санкции

...
Бандата е обвинена, че е заразила милиони компютри по света
Коментари Харесай

Бандата е обвинена, че е заразила милиони компютри по света със зловреден софтуер.

Тя също така предложи подкрепа за руския конфликт в Украйна и се смята, че ключови членове поддържат връзки с руските разузнавателни служби, от които вероятно са получавали инструкции, каза Министерството на външните работи.

Бандата също е заплашвала тези, които са се противопоставяли на инвазията на Кремъл, според правителствения отдел .

В четвъртък Обединеното кралство и САЩ наложиха санкции на 11 от своите членове.

Генералният директор по операциите на NCA Роб Джоунс каза: „Тези санкции са продължение на нашата кампания срещу международното киберпространство престъпници.

Даниел Абед Халиф: Заподозреният за тероризъм избяга от затвора Уондсуърт

„Атаките от тази група софтуер за откуп са причинили значителни щети на нашите бизнеси и съсипани средства за препитание, като жертвите трябва да се справят с продължителното въздействие на финансови загуби и загуби на данни.

„Тези престъпници смятаха, че са недосегаеми, но нашето послание е ясно: ние знаем кои сте и работим с наши партньори, ние няма да спрем в усилията си да ви изправим пред правосъдието."

:: Андрей Жуйков беше централно действащо лице в групата и старши администратор. Известен с онлайн псевдонимите "Defender", "Dif" и "Adam".

:: Максим Галочкин ръководи група от тестери, с отговорности за разработване, надзор и внедряване на тестове. Известен с онлайн псевдонимите „Bentley“, „Volhvb“ и „Max17“.

:: Максим Руденски беше ключов член на групата Trickbot и беше ръководител на екипа за кодери. Известен с онлайн псевдонимите Buza, Silver и Binman.

:: Михаил Царев беше мениджър на средно ниво, който подпомагаше финансите на групата и надзора на функциите по човешки ресурси. Известен с онлайн псевдонимите Mango, Frances и Khano.

- Дмитрий Путилин беше свързан с покупката на инфраструктурата на Trickbot. Известен с онлайн псевдонимите Grad и Staff.

:: Максим Халиулин беше HR мениджър на групата. Той беше свързан с покупката на инфраструктура на Trickbot, включително осигуряване на виртуални частни сървъри (VPS). Известен с онлайн псевдонима Kagas.

:: Сергей Логунцов беше разработчик на групата. Известен с онлайн псевдонимите Begemot, Begemot_Sun и Zulas.

:: Александър Можаев беше част от администраторския екип, отговарящ за задълженията на общата администрация. Познат с онлайн псевдонимите Грийн и Роко.

:: Вадим Валиахметов е работил като кодер и неговите задължения са включвали backdoor и loader проекти. Известен с онлайн псевдонимите Weldon, Mentos и Vasm.

:: Артем Куров е работил като кодер със задължения за разработка в групата Trickbot. Известен с онлайн прякора Нанед.

- Михаил Чернов беше част от вътрешната група за комунални услуги. Известен с онлайн псевдонимите „Bullet“ и „m2686“.

Това идва, след като седем членове на същата група бяха засегнати от санкции през февруари.

Всичките 18 вече са обект на забрана за пътуване и замразяване на активи, както и ограничение в използването на легитимната глобална финансова система.

Прочетете повече от Sky News:
Свързани с Русия групи за кибератаки „искат да унищожат“ Обединеното кралство“
Microsoft разкрива степента на атаките на руски хакери срещу Украйна съюзници

Въпреки че са до голяма степен символични, като се имат предвид санкциите, които вече са наложени на Русия и малката вероятност хакерите да са базирани там, официални лица казват, че те могат да направят по-трудно за тях прането на пари.

Американски служители са обвини девет души, включително седем от последната санкционирана група, свързани със злонамерения софтуер на бандата и схемите за рансъмуер Conti.

Министърът на външните работи Джеймс Клевърли каза: „Тези киберпрестъпници процъфтяват благодарение на анонимността, движейки се в сенките на интернет, за да причинят максимални щети и да изнудват пари от своите жертви.

„Нашите санкции показват, че те не могат да действат безнаказано. Ние знаем кои са те и какво правят.

„Разкривайки самоличността им, ние разрушаваме бизнес моделите им, затруднявайки им да се насочат към нашите хора, нашия бизнес и нашите институции.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР