Банда от 10 души, изнудвала и била длъжници на фирма

...
Банда от 10 души, изнудвала и била длъжници на фирма
Коментари Харесай

Разбиха банда, изнудвала длъжници на фирма за бързи кредити в 4 града у нас

Банда от 10 души, изнудвала и била длъжници на компания за бързи заеми, бе разрушена при акция на Специализираната прокуратора и ГДБОП. Самите заеми и лихви са били законни, закононарушението е методът на събиране на дълга, уточни шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.
Групата е работила в София, Дупница, Бобов Дол и Радомир. Повечето от членовете й са имали легални трудови или цивилен контракти с компанията за бързи заеми. Вместо да ги събират законно обаче, те заплашвали и били длъжниците. Кредитополучателите били малоимотни и с недобър трудов статус. Отпусканите суми били от порядъка на 1000-1200 лева, а лихвата сред 12 и 20% за целия интервал на контракта, уточни шефът на ГДБОП Любомир Янев. Той разясни, че огромна биячите в бандата от много време са известни на Министерство на вътрешните работи и имат богат престъпен опит. Лидерът на групата е най-осъждан, добави Маджарова.
И заяви, че бандата имала и описи с имена на хора. При някои били единствено 2, при други 3 имена и ЕГН. Засега обаче не е изрично потвърдено, че описите са за пазаруване на гласове, сподели Маджарова. И добави, че е разумно сходни банди да се употребяват и за изборна търговия, защото имат структурата, имат вяра си един на различен и държат кредитополучателите според. Ако проверяващите открият безапелационни доказателства за пазаруване на гласове има 2 разновидността. Единият е на членовете на бандата да се издигнат и вторични обвинявания. По-вероятно обаче било материалите да се отделят и изпратят по съответните районни прокуратури, които са способени за сходен жанр закононарушения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР