Бананите са плодове, които трябва да бъдат включени в храната

...
Бананите са плодове, които трябва да бъдат включени в храната
Коментари Харесай

4 здравословни проблеми могат лесно да бъдат излекувани от... банани

Бананите са плодове, които би трябвало да бъдат включени в храната на всички. Те са наситени с натурални захари и доста фибри, които обезпечават на тялото ни сила. Въпреки тяхната висока калоричност, потвърдено е, че бананите оказват помощ да се оправим с редица здравословни проблеми.

Ако не ми вярвате - пробвайте да ядете банани всеки ден и ще се чувствате доста по-добре. Бананите са обичаните плодове на доста хора. Повечето хора обаче не знаят, че те могат да заменят и медикаментите.

Хапчетата са влезнали крепко в нашия живот, само че ги изхвърлете и ги заменете с банани.
Те оказват помощ при:

Хипертония. Много хора, страдащи от хипертония, нямат задоволително калий в организма си. Солта в тялото обаче изобилства. Калият свързва солите и ги отстранява от тялото. Така че яжте банани, богати на калий и намалете кръвното си налягане.

Намаляване равнището на напрежението. Бананът се смята за най-хубавият " антистрес " плод. Той съдържа нужните витамини и микроелементи, които въздействат на метаболизма, който също е обвързван с равнището на стрес.

Подобряване на зрението. Бананите съдържат витамин А, който е доста значим за здравето на очите. Нашето тяло се нуждае от несъмнено количество витамин А дневно, с цел да понижи риска от развиване на нощна слепота. Жените се нуждаят от 700 микрограма всеки ден, а мъжете - към 900.

Запек и метеоризъм. Бананите съдържат вещество като пектин, което е отговорно за отстраняването на тежки метали и други отрови от тялото. Бананите са отличен пробиотик, подтикващ процеса на храносмилането. Те също по този начин понижават образуването на газове и работят като леко слабително./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР