Бананите са едни от най-полезните плодове на планетата. В тях

...
Бананите са едни от най-полезните плодове на планетата. В тях
Коментари Харесай

Жена започна всеки ден да яде по 2 банана, ето какво се случи с нея

Бананите са едни от най-полезните плодове на планетата. В тях се съдържат доста витамини, минерали, хранителни субстанции, естествени захари и фибри. Добрата вест е, че не съдържат никакви алергени, което значи, че могат да се употребяват даже от най-малките.

Според лекари и експерти, хората, които всеки ден изяждат по два банана, могат да сложат завършек на редица проблеми, свързани със здравословното им положение.

В редовете по-долу ще ви разкажем за изгодите от потреблението на два банана на ден. Ето какви са те:

• Чувстваме се по-енергични;

Ако всеки ден, преди подготовка, похапнем по два банана, ще имаме доста повече сила. Хубавото е, че в този плод не се съдържат „ празни въглехидрати ”, както в доста други храни. Заради богатото си наличие на витамини и фибри, бананите ни дават повече устойчивост и способстват за предотвратяването на мускулни крампи и схващания.
Не бързайте да го хвърляте – презрял банан е потребен за ТОВА
Обикновено не гледаме с положително око на презрелите банани и ги осъждаме като негодни за консумация или ги ползвате за подготвяне на смутит...

• Лекуват депресивни състояние;

В бананите се съдържа голямо количество триптофан. Това е вещество, с помощта на което тялото синтезира серотонин. Така мозъкът се успокоява и човек се усеща доста по-щастлив.

• Регулиране на кръвното налягане;

Ако страдате от високо кръвно налягане, плодът ще ви помогне да го регулирате. Два банана дневно са изцяло задоволителни, с цел да се чувствате доста по-добре здравословно.
Лекар разкри за какво би трябвало да ядем кората на банана
Бананът се смята за главен артикул в здравословната диета заради високото си наличие на калий. Наскоро един от водещите американски...

• Полезни при анемия;

Хората, които страдат от анемия, се нуждаят от повече желязо. Именно то способства за произвеждане на червени кръвни кафези и нормализиране на хемоглобина. Бананите са съвършеното допълнение към менюто.

• Проблеми със стомаха.

Страдащите от язва или гастрит също могат да се възползват от изгодите на плода. Неговата текстура спомага за покриването на стомашната лигавица и я защищава пълноценно от раздразнение.

Това са единствено една дребна част от изгодите, които можете да извлечете от бананите. Яжте по два плода дневно и сами ще забележите какъв брой по-добре ще се чувствате. Подарете си пълностоен живот!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР