Бананът е плод, който много хора обичат да ядат, той

...
Бананът е плод, който много хора обичат да ядат, той
Коментари Харесай

Прави или извити: Продавачка обясни кои банани са по-добри за купуване СНИМКИ

Бананът е плод, който доста хора обичат да ядат, той е много богат на хранителни субстанции и постоянната му консумация може да накара хората да се усещат щастливи.

Но по какъв начин да изберем бананите, когато ги купуваме? Ако купуваме повече от тези плодове едновременно, в сравнение с можем да ядем, по какъв начин би трябвало да ги съхраняваме? Нека да следваме ефикасните рекомендации на продавачка в огромен столичен магазин.



Как да изберем банан?

Първата стъпка е да разгледате корите на жълтия плод. Когато купувате банани, би трябвало да се опитате да изберете тези, които имат златист цвят.



Второ , кората не би трябвало да има тъмни петна. Тъй като пулпата на тези плодове е относително нежна, в случай че има черни петна по банановата кора, значи и вътрешността е засегната.



Трето , когато избирате банани, би трябвало да усещате и тяхната текстура. Ако купувате повече плодове едновременно, би трябвало да изберете банани с по-голяма неотстъпчивост. Такива плодове могат да се съхраняват по-дълго. Бананите, които стават меки, когато ги стиснете, не могат да се съхраняват вкъщи за дълго време и ще изгният, в случай че останат за ден или два.

Четвърто , би трябвало да се обърне внимание на цвета на дръжките на банана. Ако те са тъмни в края си, тогава той може да се съхранява дълго време.

Пето , още един въпрос: коства ли си да изберете извити банани или прави? Всъщност този проблем също е доста елементарен. По време на растежа на банани това е процесът на изправяне и прегъване. Колкото по-зрял е плодът, толкоз по-добър напредък и по-голяма кривина. Колкото по-извит е един банан, толкоз по-добра ще бъде неговата зрялост, а вътрешността ще бъде по-вкусна.



Как да съхраняваме бананите

Този плод е сложен за запазване. Всички знаят, че в случай че такива плодове се съхраняват в хладилника за по-малко от половин ден, те ще почернеят и ще се скапват. И по този начин, по какъв начин да съхраняваме бананите, в случай че не можем да изядем всички едновременно.

На първо място, би трябвало да изплакнем плодовете с вода, най-добре е да накиснем за минута-две, с цел да почистим узряващия пласт върху повърхността на бананите.



След накисването би трябвало да избършем водата от жълтите плодове и да ги изсушим усърдно на хладно и проветриво място.



След това би трябвало да намерите парче фолио и да увиeте бананова ръкохватка. Защо? Този факт се дължи на обстоятелството, че банановото стъбълце е мястото, където се отделя най-голямо количество газ.



След като увием "дръжката " на банановия куп, можем да съхраняваме плодовете на хладно и проветриво място. Закачете или поставете. Ако имате опция, можете и да ги закачите. Удобно е, можете просто да си вземете нужното количество банани.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР