БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХНово научно

...
БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХНово научно
Коментари Харесай

БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ

БАН основава ново научно звено на мястото на Национален институт по метеорология и хидрология
Ново научно звено се основава в структурата на Българска академия на науките на мястото на Националния институт по метеорология и хидрология - реши Общото заседание на Българска академия на науките, на което участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.

В новата конструкция ще работят учените, които остават в академията и ще се занимават с научни проучвания. Председателят на Общото заседание проф. Евелина Славчева съобщи, че научната активност на новосъздаденото към Министерски съвет звено ще бъде по-скоро за обслужване на оперативната активност, „ до момента в който в Българска академия на науките ние държим да запазим комплексния темперамент на Академията и да имаме проучвания в тази толкоз значима област, каквато е климатът, атмосферата, водите".

Започва инвентаризация на активите на Националния институт по метеорология и хидрология. Голяма част от имуществото, което институтът употребява, е благосъстоятелност на Българска академия на науките - сподели проф. Славчева. "При това ние държим тя да бъде на новия принципал, не Национален институт по метеорология и хидрология, а Министерство на образованието и науката - то да бъде притежателя, както сега Българска академия на науките е собственик", сподели още Славчева. /БГНЕС, БНР
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР